Mieke (62) en Marc (56) en hun hond kijken uit naar een nieuwe periode in hun leven.
Mieke (62) en Marc (56) en hun hond kijken uit naar een nieuwe periode in hun leven. Eigen foto

[Professionele] aanpak


Eigenlijk hadden ze het al heel lang bedacht. Mieke (62) en Marc (56) kijken uit naar een nieuwe periode in hun leven. ,,Over een jaar of wat gaan we met pensioen", legt Mieke uit, ,,zover is het nog niet maar ook tot die tijd willen we het tijdelijk goed invullen." Nu de kinderen de deur uit zijn, heeft het echtpaar de handen vrij. ,,Aanvankelijk wilden we naar het oosten van het land, maar Marc heeft de komende tijd nog veel werk in Amersfoort, dus we blijven wel in de omgeving. Bovendien", laat Mieke verrassend weten, ,,heb ik sinds gisteren ook werk in Leusden." Ze wacht even en gaat verder: ,,Bij Herbrink. Dat hadden we zelf ook niet bedacht hoor." Haar nieuwe job staat dan ook helemaal los van de verkoop van hun huis.

,,Boven hebben we vier slaapkamers. Maar die staan leeg. We slapen zelf beneden, heerlijk gelijkvloers. Maar ja, we wilden toch wat anders", zegt Marc. ,,Je bent op enig moment ook gewoon aan iets anders toe", motiveert hij de verkoop. ,,Anderen zijn verknocht aan hun huis. Mensen hier in de omgeving blijven ook graag hier zitten. Wij hebben dat minder. We hebben negentien jaar hier gewoond, maar de wensen zijn nu anders." Mieke knikt: ,,Zo’n stap met kinderen doe je niet. We gaan nog beslissen waar we heengaan. Maar we hoeven nu geen rekening meer te houden met de fietsafstand naar school." Hun huis woonde fijn. De tuin gaat Mieke misschien wel missen. ,,Ja, die houden we zelf bij. Ik kan daar van genieten."

PICO BELLO Voor de verkoop zorgde Mieke dat alles er pico bello uitzag. Naast foto’s werd er ook een film opgenomen voor de online promotie. ,,Maar voordat we met onze ogen konden knipperen had Herbrink het verkocht. Het ging zo snel, binnen twee weken was het verkocht. Ik had nog wel op internet een formuliertje ingevuld voor we naar Herbrink gingen om me uitgebreider te oriënteren. Binnen de kortste keren heb je dan zo zes makelaars aan de lijn. Daar heb ik niks mee gedaan", zegt Marc, ,,want eigenlijk was de keuze voor Herbrink al gemaakt. Ze pakken het dan ook zeer professioneel aan."

Een team van professionals begeleidt bij Herbrink verkopers en kopers van huizen. Dat is een belangrijke factor voor Herbrink. Opdrachtgevers voor aankoop, verkoop of huur van een woning krijgen vooraf een gedegen advies en worden gedurende de periode naar de uiteindelijke transactie bijgestaan met antwoorden op alle vragen die zich voordoen. Professioneel en ook op een persoonlijke manier. ,,De persoonlijke aanpak van Roald Herbrink spreekt ons erg aan. Dat zal wellicht ook voor de kopers gelden. De ouders van de kopers hebben ook hun huis via Herbrink gekocht. Zo zie je dat Herbrink ook een goed netwerk heeft. Heel belangrijk bij de verkoop." De samenwerking verliep in een uitstekende sfeer. Marc: ,,Voor de opname van het filmpje had ik de hangmat buiten gehangen. Ik probeerde Roald zover te krijgen dat hij de presentatie deed vanuit de hangmat. Maar dat lukte toch niet."


VRAAGPRIJS ,,Ons huis kwam 6 juni op Funda", zegt Marc. Even wordt er nog door beiden gezocht in de agenda of de datum klopt. Het traject verliep zo snel dat het blijkbaar lastig is de data weer snel op te halen. ,,Daarna ging alles ook heel vlotjes. Op 20 juni was het verkocht. We hebben bijna de vraagprijs", bevestigt Marc. Niet alleen over de verkoop en snelle afhandeling zijn Mieke en Marc dus heel tevreden. Ook over de financiële kant kunnen ze alleen maar met veel lof praten.

[Herbrink makelaars o.g., Hamersveldseweg 56, 3833GS Leusden, 033-4950950, www.herbrink.nlHun huis was in 2 weken verkocht.
De tuin gaat Mieke misschien wel missen.
Afbeelding