Een natuurlijke omgeving stimuleert een positieve ontwikkeling van kinderen.
Een natuurlijke omgeving stimuleert een positieve ontwikkeling van kinderen. De Groene Belevenis

Project: Kiwanis steunt zorgkids in de Struintuin

Project: Kiwanis steunt zorgkids in de Struintuin

LEUSDEN Dankzij steun van serviceclub Kiwanis is de Struintuin van De Groene Belevenis ingezet voor een nieuw opgezet project met Eigenzinnig Kind dat met ambulante hulpverlening kinderen tot 18 jaar met autisme en/of een fysieke beperking persoonlijk begeleidt. De Struintuin blijkt een zeer positieve uitwerking te hebben op de gemoedstoestand van deze kinderen.


NATUUR STIMULEERT De diversiteit van de uitdagende tuin biedt een setting buiten het gezin om, waarin kinderen zich vrij durven bewegen terwijl er extra aandacht is voor motorische en sociale vaardigheden. “Ze voelen zich veilig, leren zichzelf te vinden, komen tot rust en verbinden zich met de natuur. Dat helpt bij het reguleren van hun emoties,” is de reactie van begeleiders. Waar het ene kind gebiologeerd raakt door allerlei waterdiertjes, fladdert de ander in zijn eigen denkwereld van plek tot plek door de Struintuin.


PROJECTUITBREIDING Met de financiële ondersteuning van Kiwanis wil De Groene Belevenis dit project verder uitbouwen. “Met het succes van deze pilot is weer bevestigd hoe krachtig buitenzijn bijdraagt aan een positieve gevoelsontwikkeling,” zegt Petra de Booij van De Groene Belevenis. “Ik vertel graag over de mogelijkheden om de Struintuin in te zetten als ‘natuurlijke behandelruimte’ voor een geestelijk fit klimaat. Daarom roep ik Leusdense zorgorganisaties op om snel kennis te komen maken.”

Info: Petra de Booij, T: 033-3034942 E: p.debooij@degroenebelevenis.nl.