Afbeelding
LocalFocus/BDUmedia

Leusden groeit met 85 personen

LEUSDEN De gemeente Leusden telde op 1 oktober 85 inwoners meer dan op 1 januari. Dat komt neer op een ontwikkeling van 0,28 procent. In dezelfde periode van 2019 was die ontwikkeling 0,91 procent. In het eerste kwartaal groeide de gemeente Leusden met 16 personen, in het tweede kwartaal met 47 en het deerde kwartaal met 22 personen.

De Nederlandse bevolking groeide dit jaar tot nu toe een stuk minder hard dan vorig jaar. Tot en met september kwamen er zo’n 54.000 mensen bij. Dat is bijna de helft minder dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het CBS woensdag.

In het tweede kwartaal, van april tot en met juni, kromp de Nederlandse bevolking licht. Dat heeft te maken met het coronavirus en de bijbehorende maatregelen: er overleden meer mensen dan er geboren werden. Ook de immigratie lag destijds vrijwel stil. In het eerste en het derde kwartaal noteerde het statistiekbureau wel groeicijfers.

[Bekijk op de interactieve kaart op www.leusderkrant.nl hoe de bevolkingsontwikkeling in andere gemeenten was. Klik op een gemeente voor meer informatie.