Ben Houtveen bedenkt altijd een ludieke presentatie rond de opkomst van de nieuwe prins.
Ben Houtveen bedenkt altijd een ludieke presentatie rond de opkomst van de nieuwe prins. Arnoud J Spaaij

Prins carnaval gaat online

'Bekendmaking op 11-11 om 11.11 uur'

ACHTERVELD Corona of niet, carnavalsvereniging De Puupenkoppen laat zich niet weerhouden toch de maatschappelijke en sociale kant van het volksfeest te organiseren. ,,We kunnen nog steeds iets betekenen voor veel mensen", zegt voorzitter Ben Houtveen.


Arnoud J Spaaij

De carnavalsoptocht in Achterveld in 2021 is inmiddels afgelast en het hele carnaval gaat mogelijk niet door. Althans niet zoals dat altijd gevierd werd. Al zouden er volgend jaar in februari weer mogelijkheden zijn om in de horeca uit te gaan, natuurlijk gaat gezondheid voor alles. En daarmee weet iedereen, en de carnavalsvereniging niet op de laatste plaats, dat een groots carnavalsfeest er dit seizoen niet inzit.


11-11 OM 11.11 Maar op de elfde van de elfde om 11.11 uur maakt carnavalsvereniging De Puupenkoppen wel de nieuwe prins voor het komende seizoen bekend. ,,Dat doen we, om binnen de coronamaatregelen te blijven, helemaal online", laat Ben Houtveen, president van de carnavalsvereniging, weten. Houtveen heeft zelfs een heel slimme oplossing bedacht die garandeert dat hij bij het installeren van de prins geen coronaregel overtreedt. Hoe het werkt wil hij niet vertellen, maar hij verzekert dat het uitvoerig is getest.


MEER PLANNEN In het vervolg daarop denkt de vereniging dan ook zeker nog het carnavalsfeest verder op te kunnen zetten. Ondanks de beperkingen voor samenkomsten zoals die gelden rondom corona. ,,Normaal organiseren we natuurlijk feestavonden. Die gaan gepaard met protocollaire presentaties, zoals de bekendmaking van de prins. Maar ook het prinsenbord wordt anders in het bijzijn van het publiek aangeboden. Dat kunnen we nu ook nog steeds doen maar dan via de website op film."


OP TIJD De aanloop naar de beslissing om de bekendmaking van prins carnaval online te doen, was een weg vol obstakels. ,,Aanvankelijk dachten we het prinsenbal nog te kunnen organiseren met honderd mensen in een zaal. Dat werden er, terwijl we aan het voorbereiden waren dertig, en nu de horeca dicht is kan het gezelschap nog maar uit enkele personen bestaan." Daarom bedacht de carnavalsvereniging een andere manier van presentatie. ,,Alles Heeft zijn eigen tijd!", zegt Houtveen, die daarmee het motto voor dit carnaval aanhaalt. Dat motto gaat de nieuwe prins gebruiken om in deze tijd toch voor van alles tijd te maken. Wie die nieuwe prins is die tijd gaat maken wil Houtveen natuurlijk niet kwijt: ,,Nee", lacht hij geheimzinnig, ,,ook die verrassing komt op tijd." Dat bedoelt hij blijkbaar letterlijk, want hij voegt nog toe: ,,We houden het spannend want we gaan aftellen."


LANGE NEUS Een digitale polonaise wordt het volgens de aankondiging van de carnavalsvereniging, waarin men zich afvraagt wie straks in het digitale feest een lange neus trekt naar alle treurigheid. Want een beetje vrolijkheid daar wil de vereniging hoe dan ook aan werken de komende maanden.

[Dit verhaal had u eerder online kunnen lezen als Premiumverhaal.