Afbeelding
Landschap Erfgoed Utrecht

Nieuw Klompenpad vernoemd naar Frans ter Maten

Nieuw Klompenpad vernoemd naar Frans ter Maten

LEUSDEN Er is weer een nieuw Klompenpad geopend. Het Termatenpad bij Leusden is vernoemd naar Frans ter Maten, oud-directeur van Landschap Erfgoed Utrecht en bedenker van de klompenpaden. Vrijwilligers, de gemeentes Leusden en Woudenberg, de Provincie Utrecht, partners en Landschap Erfgoed Utrecht zijn ontzettend blij met het Klompenpad. ,,We hopen dat veel mensen het de komende tijd gaan ontdekken.”

Het Termatenpad loopt door het buitengebied van Leusden en Woudenberg, de plek waar Frans ter Maten is geboren en getogen. Het Klompenpad loopt onder andere langs Landgoed Den Treek, de Woudenbergse Grift en Ridderhofstad Geerestein. Ook doet het pad een aantal plekken van de jeugd van Frans ter Maten aan. Zo ging hij als kind naar het openbare schooltje naast de Bewaarschool en logeerde hij vaak bij zijn opa in Post 43, een oud wachtershuisje.

Klompenpaden zijn wandelroutes door het boerenland, over onverharde paadjes en vergeten doorsteekjes. Samen met vrijwilligers, diverse particuliere grondeigenaren, de gemeentes Leusden en Woudenberg, Provincie Utrecht, Waterschap Vallei en Veluwe, Staatsbosbeheer en de Nationale Postcode Loterij is dit nieuwe Klompenpad gerealiseerd. Het Termatenpad is het 131e Klompenpad.

INFORMATIE Het Termatenpad start tegenover het Wachtershuisje Post 43, Leusbroekerweg 6, Leusden. De afstand is 13,5 kilometer. Een overzicht van alle Klompenpaden is te vinden op www.klompenpaden.nl. Meer informatie over het Termatenpad vind je hier. De folder van het Termatenpad is ook verkrijgbaar bij de VVV in Amersfoort en Leusden.

Op www.leusderkrant.nl is een video te bekijken.

[Volgende week een interview met oud-directeur Frans ter Maten.


25ste Dorcas Voedselactie in aangepaste vorm

LEUSDEN Dorcas organiseert van 1 tot en met 8 november een aangepaste Dorcas Voedselactie. Vanwege het toenemend aantal corona-besmettingen in Nederland vindt de organisatie het niet veilig genoeg op producten in te zamelen in supermarkten en kerken. Voor het eerst in 25 jaar zal de organisatie in de landen zelf producten inkopen en daar verspreiden. Dorcas roept heel Nederland op om bij te dragen zodat er 25.000 pakketten kunnen worden uitgedeeld aan de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.

Voor 15 euro kan Dorcas een voedzaam pakket samen te stellen, inclusief handzeep. Mensen kunnen meedoen met de actie door een of meerdere voedselpakketten te doneren via www.dorcasvoedselactie.nl. Op diverse plekken in het land vragen vrijwilligers die anders mee zouden helpen aan hun familie en vrienden om bij te dragen.