Afbeelding
Kerken in Leusden

Agenda

Agenda


Elke donderdag

Lectio Divina

Marcuskerk, 9.30-10.00 uur. Een half uur meditatie en stilte rond een gedeelte uit de Bijbel.


Elke zondag

Dienst in vele kerken

De kerken van Leusden houden zich aan de corona-maatregelen van de overheid, maar de diensten gaan wel door. De maximaal dertig personen die aanwezig mogen zijn, kunnen zich vooraf aanmelden of worden speciaal uitgenodigd. In de meeste kerken wordt daarbij rekening gehouden met een enkele gast die op zondagmorgen onverwacht aanwaait.

Bij de online diensten is iedereen welkom. Kom eens kijken via kerkomroep.nl of via de websites van de verschillende kerken.

Jozefkerk in Leusden en Achterveld: stlucas.nu
Protestantse gemeente Leusden: pgleusden.nl
GKV De Koningshof: pkv-leusden.nl
Evangelische gemeente: egl-leusden.nl
PKN in Achterveld: dorpskerkdeglind.nl


Telefonisch spreekuur

maandag t/m donderdag, 11-12 uur

In deze tijd, die door corona en door alle corona maatregelen, zo vreemd en anders is dan gewoonlijk hebben veel mensen behoefte aan contact. De gewone contacten kunnen vaak niet doorgaan, de winkels voelen onveilig, de restaurants zijn dicht en ook de inloop in de kerken en op andere plekken ligt stil.

Voor veel mensen is deze tijd zwaar. Als je weinig buiten komt kunnen de muren op je afkomen. Dat ervaren oudere mensen, maar ook mensen die thuis werken en jongeren die weinig mogelijkheden hebben. Gevoelens van onzekerheid, angst of onrust kunnen je bezig houden en dan verlang je naar contact.

De gezamenlijke pastores van de kerken in Leusden willen zulk contact graag bieden. Daarom bieden zij – voor de duur van de coronatijd – een telefonisch spreekuur van maandag tot en met donderdag van 11.00 tot 12.00 uur.

Ze zitten klaar voor een ieder die opbelt. Om gewoon eens een praatje te maken, maar ook voor gesprekken die meer de diepte in gaan. Wilt u eens doorpraten over de onzekerheid van deze tijd, uw angst of uw zorgen of uw gemis, er zit iemand klaar om te luisteren. Maar ook als u juist ergens blij over bent of als uw hoofd zo vol zit, dat u gewoon even iemand wilt spreken.

De telefonische hulpdienst is er voor iedereen in Leusden, of je nu naar de kerk gaat of niet.

Voel je welkom om te bellen.


Maandag van 11-12 uur: bel naar de Koningshof
033-20223118 (Peter Hommes) of 06-53662254 (Pieter van den Berg)

Dinsdag van 11-12 uur: bel naar de Marcuskerk
033-4944515 (Rob Doesburg, Anette Sprotte of Neeltje Rietveld)

Woensdag van 11-12 uur: bel naar de Dorpskerk
033-4941040 (Rob Doesburg, Anette Sprotte of Neeltje Rietveld)

Donderdag van 11-12 uur: bel naar de Jozefkerk
033-4941261 (Antoinette Bottenberg of Fred Kok)