[NOTA BENE]

16 maart 2020 om 17:09

Alle activiteiten zijn onder voorbehoud. Kijk voor de meest recente informatie op de website van de betreffende kerk. Jozefkerk Leusden en Achterveld: stlucas.nu; Dorpskerk Leusden en Marcuskerk: pgleusden.nl; Koningshof: gkv-leusden.nl.

Donderdag 19 maart

Lectio Divina Marcuskerk, 09.30 uur. Korte bijeenkomst van Bijbel lezen en stilte.

St. Jozef naamfeest Jozefkerk Leusden, 09.00 uur. Eucharistieviering op het feest van Sint Jozef, voorganger Harrold Zemann. De Heilige Jozef was de man van Maria en de (wettige) vader van Jezus. Hij is beschermheilige van de hele kerkgemeenschap, van de huisvaders, echtgenoten en christelijke gezinnen.

Woensdag 25 maart

Cursus Groene theologie Marcuskerk, 20.00 uur. Derde avond over het boek 'Groene Theologie', over duurzaamheid binnen het christelijk geloof. De PgL en GKV werken samen om hierover na te denken. Graag opgeven bij ds. Anette Sprotte: sprotteanette@gmail.com of ds. Pieter van den Berg pieter.van.den.berg@gkv-leusden.nl.

Donderdag 26 maart

Lectio Divina Marcuskerk, 09.30 uur. Korte bijeenkomst van Bijbel lezen en stilte.

Vrijdag 27 maart

Taizé viering De Taizé viering gaat niet door.

Johannes passie van Bach Jozefkerk Achterveld, 20.00 uur. Onder leiding van dirigent Yt Nicolai en onder begeleiding van het orkest Capella di San Josepho zullen solisten en koor de Johannes passie van Bach uitvoeren. Op donderdag 26 maart is er een aangepaste uitvoering voor schoolkinderen. Zie artikel hiernaast.

Maandag 30 maart

Scopus: Bronnen van leven Marcuskerk, 20.00 uur. Op een speelse, creatieve manier met een Bijbelverhaal aan de slag. Graag opgeven via sprotteanette@gmail.com.

Woensdag 1 april

Kledingmarkt Dorpskerk, Leusden. 14.00-16.30 uur. Twee keer per jaar is er een kledingbeurs waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Welkom!

Donderdag 2 april

Lectio Divina Marcuskerk, 09.30 uur. Korte bijeenkomst van Bijbel lezen en stilte.

Ontmoetingsmaaltijd Koningshof, 17.15 uur. Warme maaltijd van drie gangen voor mensen die altijd alleen eten. Persoonlijk aanmelden tot 30 maart via maaltijd@gkv-leusden.nl of bij Anneke de Vries (033-4325535). De kosten bedragen €3,50.

Zaterdag 4 april

Pow Wow MFC Atlas (Biezenkamp 288), 16.30-18.30 uur. Een bijzondere middag voor kinderen en (groot)ouders. We gaan palmpaasstokken maken, horen het verhaal van Jezus op een ezel en sluiten weer af met een maaltijd. Gratis en voor iedereen, wel graag aanmelden i.v.m. het eten via: powwowleusden@gmail.com.

Zondag 5 april

Palmpasen Dorpskerk Leusden, 10.00 uur. Viering met de kinderen, waarbij palmpaasstokken worden gemaakt en de kinderen in optocht door de kerk gaan. I.v.m. inkopen graag opgeven via palmpasendorpskerk@gmail.com.

Dinsdag 7 april

Paasviering voor ouderen Marcuskerk, 14.30 uur. Viering in de Stille week waarin we nadenken over het sterven van Jezus en zijn opstanding. M.m.v. ds. M. Kemink en Teun van Dalen en Astrid Sparreboom zorgen voor de muziek.

Woensdag 8 april

Oecumenische vesper Jozefkerk, Leusden. 19.00 uur. Vesper o.l.v. ds. A. Sprotte en Fred Kok, viering van boete & vergeving, thema: Openbreken.

Donderdag 9 april

Lectio Divina Marcuskerk, 09.30 uur. Korte bijeenkomst van Bijbel lezen en stilte.

Kinderpaasspel Jozefkerk Achterveld, 19.00 uur. De Goede Week en Pasen in een notendop, voor kinderen en hun (groot) ouders uit de hele parochie. Het spel is afgestemd op de basisschoolleeftijd. Het kinderkoor De Vlindertjes zal weer prachtig gaan zingen.

Zaterdag 11 april

Klein Byzantijns koor Jozefkerk Achterveld, 19.30 uur. Gratis concert van het Klein Byzantijns Koor van liturgische muziek uit de Russisch orthodoxe traditie. Psalmen en gebeden die prachtig op muziek zijn gezet door grote componisten zoals Rachmaninov, Tsjesnokov en Sviridov. Tijdens het concert klinken liederen die verband houden met het lijden, sterven en weer opstaan van Jezus. Tussen de liederen door draagt Ria de Bruin enkele hoopgevende gedichten voor.

Zondag 12 april

Dageraadviering Dorpskerk Leusden, 06.00 uur. Paasviering bij het opkomen van de zon. Zie artikel hiernaast.