Testbeleid

17 maart 2020 om 16:57

p 1

Vanaf 12 maart heeft het RIVM het testbeleid gewijzigd. Mensen met milde klachten worden niet meer getest, omdat er een landelijke maatregel is om thuis te blijven bij de eerste klachten. De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden.

De gemeente Leusden volgt de adviezen en instructies van het RIVM en GGDrU, die alert blijven op nieuwe besmettingen en steeds hetzelfde protocol toepassen als nieuwe patiƫnten gevonden worden: isolatie -en contactonderzoek.

[Wat kunt u zelf doen?

Was handen regelmatig met water en zeep

Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog

Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg

Geen handen schudden

Blijf thuis bij verkoudheidsklachten

[Wat moet u doen bij klachten?

Heeft u verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius? Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. U hoeft de huisarts niet te bellen. Uw klachten zijn mild.

Worden uw klachten erger? U heeft koorts (meer dan 38 graden Celsius) en u hoest of ademt moeilijk? Dan belt u de huisarts of huisartsenpost.

NB. De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Dit zijn vooral mensen uit kwetsbare groepen. Hierbij gaat het om mensen van 70 jaar en ouder en mensen die op basis van onderliggend lijden in aanmerking komen voor griepvaccinatie. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met hart- en longaandoeningen.

Het RIVM heeft het testbeleid veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen. Op deze wijze zorgen we ervoor dat er voldoende voorzieningen beschikbaar zijn voor mensen die ze het meest nodig hebben.

Kijk voor actuele informatie over het coronavirus op: RIVM, RIVM english information, Rijksoverheid en GGD Regio Utrecht

Dienstverlening gemeente Leusden

LEUSDEN Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus is de dienstverlening van de gemeente Leusden aangepast.

Het gemeentehuis werkt van 16 maart tot 6 april alleen bij spoed op afspraak .

De milieustraat is bereikbaar tijdens de normale openingstijden, de medewerkers blijven wel op gepaste afstand (minimaal 1,5 meter).

Wat is spoed: aangifte overlijden, aangifte geboorte, huwelijken die staan ingepland en rijbewijs als deze voor 6 april verloopt.

Het dringende verzoek is zoveel mogelijk gebruik te maken van de digitale mogelijkheden. Een e-mail sturen naar gemeente@leusden.nl kan ook. Telefonisch is de gemeente bereikbaar via 14033.

De oproep is om niet persoonlijk naar Huis van Leusden komen. Inwoners worden verzocht eerst telefonisch contact op te nemen voor het maken van een afspraak.