Daniël Verboeket: ,,We zijn influencer achter de schermen.
Daniël Verboeket: ,,We zijn influencer achter de schermen." Arnoud J Spaaij

Van Facebook tot TikTok

,,Heel veel ondernemers hebben er gewoon ook de tijd niet voor." Dat zegt Daniël Verboeket, managing director bij We Like Brands. ,,Soms zien ze het nut er niet van, maar het moet je ook wel liggen. We hebben klanten in de horeca waarvoor we heel succesvol hun sociale media beheren. Ondernemers beginnen vaak wel aan Facebook en Instagram maar alleen door zo'n account goed te onderhouden bereik je er succes mee. Je moet er regelmatig wat plaatsen maar ook reageren op je volgers."

SOCIAL MEDIA-ACCOUNTS Dat is precies wat We Like Brands doet. Inmiddels opereert het bedrijf al een poosje vanuit Amersfoort en opent het in april een kantoor in Maassluis. Met het team beheren zij dagelijks ongeveer 300 social media-accounts. ,,Zo beheren we voor profvoetballers van ADO Den Haag niet alleen hun accounts maar zorgen ook voor de follow-up. Personal branding is voor dergelijke sporters van belang", legt Verboeket uit. ,,We beheren dikwijls ook hun e-mail en leggen ook contacten met relaties om sponsoring te regelen. Onze medewerkers maken dan niet alleen de postings op, maar bijvoorbeeld ook de filmpjes. Dan gaan we mee met de training om een filmpje te maken."

EIGEN DOELGROEP Ieder type sociale media heeft een eigen doelgroep en daarmee vaak ook een specifieke groep gebruikers. ,,Zo is LinkedIn zakelijk en Instagram heeft een doelgroep grofweg tussen 18 en 30 jaar. Natuurlijk verkennen we ook de mogelijkheden van TikTok," zegt Verboeket: ,,Ook al zijn de gebruikers daarvan vooral tussen de 10 en 15 jaar." TikTok is vooral bedoeld om korte filmpjes mee te verspreiden.

LEUKE STAD Voor de regio Rotterdam heeft We Like Brands @rotterdamsemems bedacht. ,,Daar hebben we meer dan 25.000 volgers en op onze postings inmiddels meer dan een half miljoen reacties," zegt Verboeket terwijl hij op zijn telefoon de statistieken toont van het Instagram-account.

We Like Brands zoekt naar de mogelijkheden in Midden-Nederland. Verboeket: ,,Amersfoort is een leuke stad. Ook de omgeving bruist en er is een leuk uitgaansleven. We denken echt leuke projecten op te kunnen zetten hier. Ik ben er van overtuigd dat wij veel ondernemers goed kunnen helpen met het opzetten van hun sociale mediakanalen. Wij gaan net een stap verder dan alleen het sociale mediabeheer. Zo verzinnen wij acties die online worden uitgezet en ook fysiek in een winkel worden uitgerold."

a We Like Brands Hardwareweg 28 in Amersfoort welikebrands.com | 085 273 70 70