Wijnand van Beek: ,,Goed parket leggen vraagt vakmanschap.
Wijnand van Beek: ,,Goed parket leggen vraagt vakmanschap." Arnoud J Spaaij

Alles op het gebied van [mooie vloeren]

Wijnand van Beek, eigenaar van Holland Parket, is meestal zelf aanwezig in zijn zaak op de Kamp. Hij is zichtbaar in zijn element in de winkel waar alles op het gebied van vloeren te zien is. Zijn vriendelijke ontvangst past helemaal bij de warme uitstraling van de winkel. ,,Persoonlijk contact vinden we dan ook belangrijk. We willen graag weten wie onze klanten zijn. We gaan altijd even kijken naar de situatie," begint Van Beek. ,,We zijn ook in de wijde omgeving de enige die werken met echt eigen vloerenleggers." Vakmanschap is dan ook een groot goed bij Holland Parket. ,,Een mooie vloer leg je op locatie met vakmensen die kennis hebben," benadrukt Van Beek.

ASSORTIMENT Natuurlijk is Holland Parket meegegaan met de tijd. ,,Vroeger bestond een parketvloer uit losse plankjes. Massief en zes centimeter breed. Nu zijn planken tot wel 28 centimeter breed. Met los parket kon je altijd al de mooiste vloeren maken. Met hout kan alles. We maken een parketvloer echt custom made. Patronen als ster, blok, versailles, visgraat en in alle kleuren."
Holland Parket heeft ook een zeer uitgebreid assortiment PVC-vloeren met wel meer dan 100 kleuren en zo'n 125 kleurenkeuzes in laminaat. En in kurk is keuze uit 85 kleuren en soorten, inclusief een hoog loop- en warmtecomfort. Bovendien veelal 100 procent klimaatneutraal geproduceerd.
,,Het leggen ervan blijft vakmanschap al zien we steeds meer dat vloeren in de fabriek worden geschuurd en afgewerkt. Toch vind ik zelf dat de mooiste vloer ter plaatse wordt gelegd en afgewerkt door een echte parketteur," licht Van Beek toe. ,,En in hout hebben we wel zo'n vijfenzestig kleuren die we nog met beits en olie kunnen nuanceren."

Ook in de keuze die je kan maken als het gaat om bijvoorbeeld loopgeluid, welke ondervloer je nodig hebt en hoe je het beste onderhoud kan plegen, voorziet Holland Parket je van het beste advies. ,,Iedereen die bij ons klanten helpt beschikt over een grote dosis praktijkkennis. Al onze mensen hebben veel ervaring."

RENOVEREN Met vragen vinden klanten een gewillig oor. ,,Veel mensen weten dat je parket kan schuren. Maar renoveren kunnen we ook. We kunnen een vloer echt repareren, delen vervangen. Wij kunnen zien welke houtsoort gebruikt is en de nieuwe delen dezelfde kleur geven als de oude."

a Holland Parket Amersfoort: Kamp 37, 3811 AN, Ede: Vening Meineszstraat 2, 6717AJ Ede | website: hollandparket.nl