Stella Willebrands (links) en Grea van Middendorp slaan de handen ineen.
Stella Willebrands (links) en Grea van Middendorp slaan de handen ineen. Rodney Kersten

Inloopspreekuur arbeidsrecht & ziekte

Stella Willebrands van Waarding advocatuur en Grea van Middendorp van GvM Werkt! slaan de handen ineen. Zij komen met een inloopspreekuur voor MKB'ers die slim willen ondernemen. Bij Willebrands kunnen zij terecht voor arbeidsrecht en personeelszaken en bij Van Middendorp voor outplacement en re-integratie tweede spoor.

SLIM ONDERNEMEN Personeel is vaak dé grootste kostenpost. Stella: ,,Ziekte of gedoe op de werkvloer kost veel geld en het arbeidsrecht is niet eenvoudig. Er komt dan veel op een ondernemer af." Grea vult aan: ,,Wij zijn externe specialisten met veel ervaring. We kennen de regels en weten snel tot de kern van het probleem en daarmee ook met een oplossing te komen. Mensen weten vaak niet zo goed waar ze de vraag moeten stellen. Daarvoor hebben wij een inloopspreekuur. Blijf niet met je probleem zitten." Ook werknemers kunnen tijdens het inloopspreekuur hun vragen stellen. ,,Niks is vervelender dan dat je niet weet wat je moet doen of te weten dat jij je baan zal verliezen," aldus Grea, ,,Blijf niet zitten, ga aan de slag en kom langs! Het kan fijn zijn om er met ons over te spreken, als klankbord, sparringpartner en voor nieuwe impulsen."

VRIJBLIJVEND Voor zowel werkgevers als werknemers geldt: alles draait om slimme keuzes. ,,Met een gesprek van een uur willen en kunnen we mensen goed op weg helpen. Als zij zich gesteund voelen, is de eerste stap gezet en dat vinden wij fijn. Daar hoeven we dan ook geen rekening voor te sturen, het gesprek is vrijblijvend."

a Het inloopspreekuur vindt elke donderdag plaats van 17.00 tot 18.30 uur in het kantoor aan de Printerweg 10 te Amersfoort. Inlopen is vrij, maar een afspraak is handiger. www.gvmwerkt.nl en www.waarding.nl