Stephan (links) en Sebastian Ott: ,,Gastvrijheid is veel meer dan alleen gerechten bereiden en serveren.”
Stephan (links) en Sebastian Ott: ,,Gastvrijheid is veel meer dan alleen gerechten bereiden en serveren.” Eetvilla Van den Brink

[Heerlijk eten]
in een ongedwongen sfeer

Genieten van een heerlijk kopje koffie na een stevige wandeling in de bossen, zakelijk een vergaring plannen of iets te vieren? Restaurant de Eetvilla is zeven dagen per week geopend voor lunch, borrel, diner en vergaderingen. Tevreden gasten zijn er volop en ook de recensies zijn lovend. De Eetvilla is voor eten, drinken, vergaderen en (familie)bijeenkomsten.

RAPPORTCIJFER Het Algemeen Dagblad recenseert in rubriek De Gouden Pollepel wekelijks een regionaal restaurant. Sebastian en Stephan Ott waren blij met het rapportcijfer 8,1. Blij, maar niet verrast, want de broers gaan alleen voor het allerbeste. De gerechten moeten eigentijds, smaakvol en verrassend zijn. Los daarvan: uit eten bij de Eetvilla moet een echt avondje uit zijn. Een belevenis dat gerealiseerd wordt door modern gastheerschap en gastvrije ontvangst.

WISSELEND MENU Sebastian Ott: ,,Onze chefkok Daniel van de Kant en souschef Eric Brons bereiden de lekkerste gerechten met verse producten die deels uit de eigen streek komen. Om de zes à acht weken wisselt onze menukaart. Dan spelen wij in op het seizoen. Gasten die een poosje niet zijn geweest nodigen wij van harte uit om weer eens bij ons te komen eten. Ik weet zeker dat zij verrast zullen worden."

Stephan: ,,Voor de kinderen hebben wij de kinderkaart. Wij passen de portionering aan en laten de kinderen kennis maken met de heerlijke gerechten die ze misschien nog niet kennen. Daarnaast krijgen vegetarische en veganistische gerechten een steeds belangrijkere rol op onze menukaart. Bovendien zijn de gerechten op onze menukaart aan te passen naar gluten- en lactosevrij."

FENOMEEN Eetvilla Van den Brink, de naam werd verzonnen door een positieve Telegraaf-recensent, mag inmiddels een regionaal fenomeen genoemd worden. Voor veel mensen uit Soest en omgeving is de Eetvilla het decor van dierbare herinneringen en levensmomenten. Blijde gedachten aan een bruiloft, een receptie, een jubileumfeest of droevige momenten bij een condoleance. ,,Wij hebben op de eerste verdieping sfeervolle kamers met een ruimte voor maximaal dertig personen", vertelt Sebastian. ,,Wij zijn daarnaast een vertrouwd adres voor productpresentaties, jaarvergaderingen of netwerkbijeenkomsten", voegt hij daar aan toe.

HIGH TEA ,,Daarnaast is onze onvervalste high tea een mooie gelegenheid voor een gezellig samenzijn met vrienden, familie of geliefden. Het is een middagvullend programma. we starten met bouillon, heerlijke sandwiches, plateau met zoetigheden en een hartig intermezzo. Een high wine kan ook in combinatie met koude en warme gerechtjes. Samen met vrienden, familie of kennissen gezellig bijpraten onder het genot van al het lekkers."

GASTVRIJHEID Stephan Ott is de gastheer van de Eetvilla. Hij is herkenbaar aan zijn naamplaatje op de brede borst. Is dat geen overbodige luxe voor deze bekende Soester? ,,Nee, zeker niet. Ik moet niet de pretentie hebben dat iedereen mij maar even kent. Dan krijg je een ons-kent-ons-karakter en sluit je andere gasten uit. Het is belangrijk dat een gast zich op zijn gemak voelt, ook mensen die hier voor het eerst komen. Gastvrijheid is veel meer dan alleen gerechten bereiden en serveren. De kwaliteit van het eten is belangrijk, maar het is de kunst om het de gast naar de zin te maken."

a [De Eetvilla Eten · Drinken · Vergaderen, Soesterbergsestraat 122 in Soest www.eetvilla.nl Reserveren kan online of via 035-6012706.