Reina Loots: ,,Een respectvol afscheid staat voorop.
Reina Loots: ,,Een respectvol afscheid staat voorop." Arnoud J Spaaij

Afscheid nemen in kleine kring

Als iemand overlijdt is soms een afscheid in kleine kring gewenst. Een gepaste en respectvolle omgang met de overledene en toch ook een aangepast budget. Want vanzelfsprekend is een uitvaart in kleine kring voor een beperkt bedrag mogelijk.

RESPECTVOL AFSCHEID ,,Eigenlijk gaat het om kleine families", legt Reina Loots uit. ,,De vraag om een uitvaart in een minimale setting uit te voeren, is soms moeilijk te stellen. Maar bij ons staat altijd een respectvol afscheid voorop. En als een overledene zelf al heeft aangegeven een sober afscheid te willen of bijvoorbeeld er is bij een klein gezelschap een beperkt budget beschikbaar dan kunnen we daaraan voldoen. Dus als mensen ervoor kiezen, bieden we als basis een eenvoudige kist, vervoer van de overledene naar ons centrum en naar het crematorium, en een crematie zonder aanwezigheid van de familie."

KLEINE GEZELSCHAPPEN Reina Loots is het vriendelijke gezicht van Uitvaartverzorging Valleilaan. Ze is zelf ook vrijwel altijd aanwezig. Loots vertelt dat ze al langer nadenkt over de vraag hoe aan deze wens van veel mensen tegemoet te komen: ,,Alles is bij ons mogelijk maar als je niet alles wilt hoef je ook niet alles te betalen." Er kan wel gekozen worden voor enkele aanvullingen. ,,We kunnen wel een rouwkaart versturen en een mogelijkheid voor een afscheidsdienst is er ook. Eigenlijk zijn er zo drie mogelijkheden om uit te kiezen voor kleine gezelschappen. Je betaalt op die manier alleen voor wat je ook werkelijk wenst en je kan daarvan dan niet afwijken," vult Loots aan. Meer is dus vaak niet nodig. ,,Nee", zegt Loots. ,,Als je met paar nabestaanden nog even de kans hebt bij een overledene te zijn dan is het goed zo."

a Uitvaartverzorging Valleilaan, 033 4944 844 | valleilaanuitvaart.nl