Edgar Lerk repareert blaasinstrumenten van muzikanten uit de regio.
Edgar Lerk repareert blaasinstrumenten van muzikanten uit de regio. Charella Hulsbosch

Onderhoud voor alle blaasinstrumenten

Polsters, kleppen en kurkjes hebben geen geheimen meer voor Edgar Lerk. Zijn bedrijf Happy Woodwinds & Brass richt zich op onderhoud en reparaties van zowel hout- als koperblaasinstrumenten.

ONDERHOUD Zelf speelt Edgar Lerk al 42 jaar klarinet en inmiddels ook saxofoon. Door kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en vooral heel veel te doen is Happy Woodwinds & Brass nu hét onderhoudspunt voor blaasinstrumenten uit Amersfoort en omgeving. Lerk: ,,Vaak merk je dat mensen lang wachten met onderhoud. Een instrument wordt meestal pas weggebracht als het begint te weigeren. Slijtage gaat namelijk zo gelijkmatig dat je jezelf een tijd lang gaat aanpassen aan het instrument. Ik vergelijk het altijd met onderhoud van de auto, dat moet ook eens in de zoveel tijd gebeuren." Lerk raadt aan het instrument op z'n minst één keer in de anderhalf jaar te laten controleren.

ACCESSOIRES Naast onderhoud kunt u bij Happy Woodwinds & Brass ook terecht voor losse onderdelen en accessoires. Ook verkoopt Lerk hout- en koperblaasinstrumenten, onder andere van het merk Eastman, zowel nieuw als tweedehands. Binnenkort wordt het assortiment van het bedrijf nog verder uitgebreid met diverse cadeau-artikelen die allemaal verwijzen naar muziek. ,,Denk aan kettingen, bedels voor armbanden maar ook potloden", vertelt Lerk trots. De focus blijft op onderhoud en reparatie, maar door het ontbreken van een muziekwinkel in Amersfoort wil Happy Woodwinds & Brass net dat stapje extra doen. Bij Happy Woodwinds & Brass kunt u terecht op afspraak. Edgar Lerk is het best telefonisch bereikbaar op 06-40666219 of per mail: happywoodwinds@gmail.com.

a Meer informatie: http://happywoodwinds.nl