Het oriënterend gesprek wordt bij mensen thuis gedaan.
Het oriënterend gesprek wordt bij mensen thuis gedaan. Oliver van Bragt Perez

Energieloket voor Amersfoort en Eemland

Verduurzaming van de eigen woning huis is in veel gevallen een maatoplossing. 033energie geeft advies en reikt een stappenplan aan om een energiezuinige woning te krijgen. Zowel voor particulieren als voor verenigingen van eigenaren (VVE's).

ORIËNTEREND GESPREK Om tot een goed advies te komen, komt 033energie bij mensen thuis die hun huis serieus willen verduurzamen. ,,We doen dat aan huis. Dat werkt duidelijk veel beter dan dat mensen bij ons komen," zegt Peter Ludden, adviseur voor particulieren bij 033energie. ,,We komen voor een oriënterend gesprek. Als ik bij mensen op bezoek kom dan heb ik meteen de kans een aantal dingen goed te bekijken en te overleggen." De inschatting van de leefsituatie blijkt van belang. Het maakt nogal wat uit of er een gezin met kinderen of bijvoorbeeld een ouder stel in een huis woont. ,,Zeker", zegt Ludden: ,,Kinderen laten nog wel eens de deuren open staan. Maar ik kan dan ook gelijk checken of mensen bijvoorbeeld al HR++ glas hebben."

STAPPENPLAN Uit het oriënterend gesprek, dat overigens betaald moet worden, volgt een stappenplan. Ludden: ,,We leggen uit wat je het beste kan doen. Ook de volgorde is van belang. Huizen uit de jaren '30 zijn toch anders gebouwd dan huizen uit de jaren '70 en dat vraagt om een andere aanpak." Uiteindelijk volgt een advies op papier met desgewenst ook advies welke bedrijven het kunnen uitvoeren. ,,Dat is geen must," benadrukt Ludden: ,,Maar we hebben hierin veel ervaring en kennen veel leveranciers en hun kwaliteit van werken."

a Advies en begeleiding door 033energie kan van A tot Z. Dat geldt voor particulieren, groepen buurtbewoners en ook voor VVE's. 033Energieloket. Hardwareweg 15, Amersfoort 033energie.nl | duurzame-vve.nl