Per 100.000 zijn in Leusden 3,3 personen besmet

Per 100.000 zijn in Leusden 3,3 personen besmet

LEUSDEN Sinds gisteren zijn 292 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 1705. Onder hen zijn 389 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest. 3,3 personen per 100.000 zijn in Leusden besmet.

Vanaf vandaag wordt de verspreiding van het aantal positief geteste mensen in Nederland weergegeven met een incidentiekaart. Kijk daarvoor op www.LeusderKrant.nl.

Negentien patiƫnten zijn sinds de vorige update van maandag overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 43 mensen gestorven aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 94 jaar. Eerder werd gemeld dat de jongste overledene 59 was, dit kwam door een administratieve fout. In totaal zijn 314 patiƫnten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.


Wijkvereniging Leusden ZeT helpt wijkbewoners

LEUSDEN Vanwege de maatregelen tegen het Corona virus zijn veel mensen aan huis gebonden. Voor mensen die hierdoor extra hulp kunnen gebruiken biedt wijkvereniging Leusden ZeT de mogelijkheid om te bemiddelen bij het zoeken naar een helpende hand.

,,We hebben veel ouderen in de wijk of mensen die anderzins afhankelijk zijn van de hulp van anderen. Vanwege de maatregelen kan het zijn dat kinderen of andere hulp tijdelijk niet langs kan komen. Dan kan het een kleine moeite zijn om als buurtgenoot een boodschap of ander klusje te doe", aldus Martijn Kleppe, voorzitter van de wijkvereniging.
Mensen die hulp kunnen gebruiken, kunnen een bericht sturen naar de wijkverenigng met hun vraag en adres. Ook mensen die willen helpen, worden opgeroepen om een een berichtje te sturen naar info@leusdenzet.nl. De wijkvereniging probeert mensen dan zo snel mogelijk aan elkaar te koppelen.