Het filiaal in Leusden aan de Grutterij vaart een andere koers.
Het filiaal in Leusden aan de Grutterij vaart een andere koers. Alice van Beest

'Meer focus op klant in winkel'

Metamorfose Van Beest Bloemen en Planten

LEUSDEN Met acht fysieke winkels in regio Eemland mag Van Beest Bloemen en Planten zich met recht de grootste bloemist van Amersfoort en omstreken noemen. Het filiaal in Leusden aan de Grutterij ondergaat, net als winkelcentrum De Hamershof, een metamorfose. Mede-eigenaresse Alice van Beest vertelt over hun nieuwe koers.

Mariska Stehouwer

Samen met haar broer Barry staat zij aan het hoofd van de winkels en een groothandel. Deze combinatie levert het bedrijf flexibiliteit op. ,,Doordat wij elke dag naar de veiling gaan en met twee vrachtwagens vol naar het magazijn in Putten rijden, kunnen wij sneller schakelen dan de grotere winkelbedrijven, waar aanbiedingen vaak weken van te voren gepland worden. Ook als iemand op zeer korte termijn vijftig rode rozen nodig heeft, kunnen wij die makkelijk leveren."

AANDACHT KLANT ,,We kijken altijd naar wat de consument wil en hebben hierdoor besloten een andere koers te gaan varen. We leggen nu de focus nog meer op de klant in de winkel in plaats van online en bezorgen. De klant neemt de moeite om naar jouw winkel te komen, dus daar moet aandacht voor zijn. Dat brengen we tot uiting in onze nieuwe slogan 'We zien je graag'. Deze visie zorgt ervoor dat de inrichting van de winkel onder handen wordt genomen. Een warme en open uitstraling gaat het worden, een nieuwe stijl in de potterie en decoratie en een nog groter assortiment verse losse bloemen en boeketten. Inspiratie doen wij op bij beurzen, maar ook door directe lijnen met kwekers zijn wij op de hoogte van de laatste trends in bloemen en planten."

ELKE PRIJSKLASSE ,,We zijn een complete bloemist voor iedere portemonnee. Voor bruidswerk en rouwstukken is tijd en aandacht nodig. In de drukke winkels zoals die van ons past dat minder waardoor wij voortaan alleen kiezen voor het verzorgen van liggende rouwboeketten in elke prijsklasse. Vers en het aanbod van kwalitatief goede bloemen en planten blijft onze kracht. Via onze website kan men voor 14.00 uur een boeket bestellen die op dezelfde dag opgehaald kan worden."

DUURZAMER ,,Ook willen wij meer duurzaam gaan werken. Dat gaat wel stap voor stap omdat je afhankelijk bent van wat leveranciers kunnen bieden. Het krullint dat wij straks gaan gebruiken is van papier in plaats van plastic en het standaard plakband gaan wij vervangen door plakband van papier. Voor de zakjes bloemenvoeding komt een composteerbare variant en voor het overige verpakkingsmateriaal zijn wij aan het kijken wat de mogelijkheden zijn om hierin ook te verduurzamen. Uiteraard blijven wij onze afval scheidden. "

SOLLICITEREN ,,We hebben een groep van honderd medewerkers, grotendeels parttime werkend en vaak al jaren bij een vast filiaal waardoor een mooi klantencontact kan ontstaan. Door ruime openingstijden in het weekend kunnen we altijd wel scholieren gebruiken. Ervaring met bloemen is niet persé nodig, dat kunnen we je zeker leren. Als je maar flexibel kan zijn en klantgericht bent. Lijkt het je wat dan kan je altijd solliciteren via onze website vanbeestbloemen.nl."

OPENINGSACTIES Tijdens de verbouwing is de verkoop buiten en is er een beperkter assortiment. De opening van de winkel nieuwe stijl staat gepland voor donderdag 26 maart. Mooie openingsacties zijn te lezen op de Facebookpagina en in de Leusder Krant.