Afbeelding
Gemeente Leusden

Burgemeester Bouwmeester: 'vermijd elkaars gezelschap, maar kijk naar elkaar om'

Burgemeester Bouwmeester: 'vermijd elkaars gezelschap, maar kijk naar elkaar om'

LEUSDEN Nu eerste besmetting in Leusden is vastgesteld en scholen en horeca zijn gesloten, richt burgemeester Gerolf Bouwmeester zich in een open brief tot alle Leusdenaren.

,,Ook in onze gemeente is nu een besmetting met het coronavirus (COVID-19) bij een inwoonster vastgesteld. Zij is op vakantie geweest in Italiƫ. Samen met haar gezin zit zij nu in thuisisolatie. Ik wens haar van harte beterschap toe en leef mee met het gezin in deze lastige situatie."

,,De GGD regio Utrecht voert momenteel contactonderzoek uit. GGD regio Utrecht brengt hiermee in kaart met wie deze inwoonster contact heeft gehad. De GGD regio Utrecht legt altijd contact met mensen die risico van besmetting hebben gelopen. In de strijd tegen het COVID-19 virus heeft de rijksoverheid vanmiddag aangekondigd dat alle scholen per maandag hun deuren moeten sluiten. Behalve de scholen, moeten ook de sportverenigingen en horecagelegenheden dicht. Ik besef me terdege dat deze maatregelen ingrijpende gevolgen hebben voor wie erdoor wordt getroffen. Het is echter noodzakelijk om de verspreiding van het virus in te dammen."

,,Ook onze gemeentelijke organisatie neemt de maatregelen zeer serieus. Wij werken zoveel mogelijk vanuit huis en zorgen ervoor dat er zo weinig mogelijk persoonlijk contact is. Alleen wanneer het werk daar om vraagt. Daarvoor hebben wij ook u nodig. Door uzelf af te vragen of u persoonlijk naar het Huis van Leusden moet komen. Misschien kan dat wat u wilt, ook wel online geregeld worden, of telefonisch. En, moet het nu, of kan het misschien ook op een later moment? Twijfelt u hierover? Bel ons dan gerust."

,,Ik geloof erin dat we alleen samen door deze situatie heen komen. Als iedereen meewerkt en zich aan de afgekondigde hygiƫne- en andere maatregelen houdt, en terughoudend is in fysiek contact. Niet alleen voor uzelf, maar vooral voor uw kwetsbare medemensen."

,,En, verlies elkaar niet uit het oog. Vraag af en toe eens of u iets voor een ander kunt doen. Ook dat kan per telefoon. En, wanneer u boodschappen doet, kunt u wellicht ook iets meenemen voor uw oudere buur.

Mijn boodschap aan u: vermijd elkaars gezelschap, maar kijk naar elkaar om!"

Gerolf Bouwmeester, burgemeester Leusden.

Afbeelding