Spreekuren GBLT gaan niet door

Spreekuren GBLT gaan niet door

LEUSDEN GBLT en de gemeente Leusden hebben besloten de spreekuren te annuleren vanwege de corona-maatregelen.

Dit geldt zowel voor de spreekuren overdag met een taxateur, als voor het avondspreekuur op donderdag 19 maart.

Met inwoners die een afspraak hebben gemaakt met een medewerker van GBLT voor vragen over de gemeentelijke belastingen of WOZ-waarde neemt GBLT telefonisch contact op.

BuurtAED-actie in Langebeek van bijna ten einde

LEUSDEN n de wijk Langebeek is een actie gestart om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld doneren om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie staat op https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-visotter-3831-leusden.

Initiatiefnemer van de actie Henk Schevers: ,,Een bereikbaarheid van 6 minuten is cruciaal. Als een burgerhulpverlener kostbare tijd kwijtraakt met het vinden van een beschikbare AED is dat wellicht beslissend tussen leven en dood. Na zo'n 220 flyers in de buurt te hebben verspreid stroomde de eerste donaties al snel binnen. Veertig donateurs brachten al snel ruim 2400 euro bij elkaar van het benodigde doelbedrag van 2667 euro. Op vrijdag 19 maart sluit de actie. Mocht het doelbedrag dan niet gehaald zijn worden alle donaties weer teruggestort. Ik heb er alle vertrouwen in dat het in onze wijk gaat lukken."

Elk jaar krijgen zo'n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo'n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo'n '6-minutenzone' te maken zijn 30.000 AED's nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED's aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer op www.buurtaed.nl.

Ongeval op A28

LEUSDEN Op de A28 vanuit Amersfoort richting Utrecht ter hoogte van Leusden/Kolonel H.L. van Roijenweg vond zaterdag rond 15.30 uur een ongeval plaats.

Een personenauto was dermate beschadigd dat deze door de berger moest worden afgevoerd. Was er precies is gebeurd, is onbekend.