Huidtherapie Stenders & Van Dort
Huidtherapie Stenders & Van Dort Privé

Met gladde oksels de zomer in!

LEUSDEN Als je het zat bent om je oksels, bikinilijn, rug, borst, benen of gezicht te moeten blijven scheren, kan definitief ontharen geweldig klinken. Maar waarom is er zoveel keus en zijn er zoveel prijsverschillen? Blijven de haren echt definitief weg?

[Waarom is er zoveel keus?

Iedereen in Nederland, geschoold of niet, mag met laser apparatuur werken. Neem daarbij dat er veel verschillende typen lasers op de markt zijn waardoor prijzen en resultaten enorm verschillen.

[Waarom zoveel prijsverschillen?

Dat komt ten eerste omdat er zoveel verschillende lasers op de markt zijn. Die lasers verschillen enorm in aanschafprijs en dus ook in kwaliteit. De goedkope lasers hebben nooit het vermogen om de haarzakjes definitief te verwijderen. Hierdoor zijn mensen niet met gemiddeld 8 behandelingen al klaar, maar moeten wel 20 of 30 behandelingen ondergaan zonder voldoende effect. Ten tweede is het heel belangrijk dat de behandelaar voldoende geschoold is om met laser apparatuur te werken. Het werken ermee vereist gedegen kennis van de huid om zo effectief mogelijk te kunnen werken en complicaties te voorkomen.

[Kan laseren wel in de zomer?

Dat is afhankelijk van jouw ‘zongedrag’. Het is belangrijk dat de locatie van de huid die behandeld wordt niet bruin verkleurd omdat dit complicaties kan geven. Vind je het niet erg dat deze zomer het te behandelen gebied niet bruin kan worden of kom je al niet veel in de zon, dan ben je de perfecte kandidaat om nu al te starten met laser ontharen. De behandeling kan tot 1 a 2 weken voor een vakantie nog gedaan worden waarna de haartjes een paar weken weg blijven en je dus tijdens je vakantie niet hoeft te scheren. Wordt je wel graag wat gebruind dan is het najaar de perfecte periode om te starten.

[Werkt het echt definitief?

Als alle nodige factoren aanwezig zijn werkt laserontharing echt definitief voor de haren die behandeld worden. Welke factoren zijn dan nodig? Ten eerste een goed opgeleide behandelaar die beschikt over voldoende kennis over de huid en de apparatuur. Ten tweede de juiste laserapparatuur, bijv. de Lightsheer Diode Laser die werkt met een golflengte van 810 nm. Ten derde moet er voldoende pigment in de haren aanwezig zijn. Tot slot moet er uitgesloten worden dat er geen medicatie met androgenen gebruikt worden, deze kunnen de haargroei stimuleren. Als deze factoren gunstig zijn blijven de haartjes die gelaserd worden na gemiddeld 6 – 8 behandelingen definitief weg.

Wij starten altijd met een vrijblijvend intakegesprek waarbij de methode wordt uitgelegd en het te verwachten resultaat besproken wordt.

a Tolplaats 17, 3831 JR Leusden, tel: 033-4320215, www.huidtherapiestendersvandort.nl