Voorlopig ook geen optredens in Ford33, waar vorige week nog een concert plaatsvond.
Voorlopig ook geen optredens in Ford33, waar vorige week nog een concert plaatsvond. Fred Helders

Afgelastingen door coronavirus

Overzicht van geannuleerde evenementen in Leusden

LEUSDEN De overheid heeft donderdag aanvullende maatregelen genomen tegen de uitbraak van het coronavirus. Eén van de gevolgen is dat veel evenementen niet door gaan. De Leusder Krant plaatst hieronder, op basis van wat bij de redactie bekend is, een overzicht van evenementen die niet doorgaan.

[Dinsdag 17 maart

Rechtbanken en bijzondere colleges in heel het land gaan dicht, met uitzondering van urgente zaken.

[Donderdag 19 maart

Het Valleiconcert van donderdag aanstaande, in de Dorpskerk, gaat niet door.

[Vrijdag 20 maart

De Prikkeldisco in de Til, georganiseerd voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, gaat niet door.

[Zaterdag 21 maart

De Landelijke Opschoondag gaat niet door. ,,Het goede nieuws: je kunt iedere dag iets aan zwerfafval doen. We hopen dan ook van harte dat iedereen die het geweldige initiatief nam om op 21 maart op te schonen, zijn of haar actie op een later moment opnieuw op de kaart zet'', aldus de organisatie.

De carnavalsoptocht en het 1/2VastenBal op 21 maart van carnavalsvereniging De Puupenkoppen uit Achterveld gaan niet door. Eerder werd de optocht ook al uitgesteld, toen vanwege de harde wind.

[Zondag 22 maart

Protestantse Kerk Nederland (PKN) raadt kerkelijke gemeenten aan om alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te gelasten. Ook als dat om kerkdiensten gaat.

Alle amateursporten in de gemeente Leusden zijn afgelast.

De Koningshof Leusden opent een livestream, waarop een kerkdienst gevolgd kan worden. De dienst is te zien via kerkomroep.nl, zoeken op Leusden, daarna De Koningshof aanklikken.

[Zaterdag 28 maart

De NVM heeft besloten om geen risico te nemen en de Open Huizen Dag niet door te laten gaan. De eerstvolgende editie is op zaterdag 3 oktober.

Wijkfeest Vier de Lente is ook afgelast.

De Taizé-viering van in de Marcuskerk gaat ook niet door.

Er vindt deze week geen inzameling oud papier plaats van het Leusdens mannenkoor. Op het Vlierplein wordt deze maand geen container geplaatst. ,,Wij ontvangen uw oud papier graag weer op zaterdag 25 april."

De compostdag van de gemeente Leusden gaat niet door. Ook voor een bezoek voor andere zaken aan de Milieustraat geldt: 'als het niet echt nodig is om te komen, blijf dan thuis', meldt de gemeente.

[Donderdag 2 april

De ontmoetingsmaaltijd in de Koningshof gaat niet door.

[Zaterdag 4 april

De Ploegdag en wandeling van Groot Zandbrink/Valleihorstee, op zaterdag 4 april, is geannuleerd.

[Overig

De Stichting Opera Leusden heeft besloten om gezien de corona omstandigheden in 2020 geen opera te organiseren. In de planning was een opera voorzien van 3 t/m 6 september 2020. Echter met de repetities moet al in april/mei gestart worden 'en dat is nu niet realistisch'.

Wijkvereniging Buurkracht Alandsbeek heeft een Hulp&Help-lijn voor de wijk geopend.

De Open Atelier Route Leusden Woudenberg, die voor 18 en 19 april op het programma stond, is door de organisatie verplaatst naar het najaar.

Bibliotheek Eemland heeft alle activiteiten (groot en klein) binnen de vestigingen tot in ieder geval 1 april afgelast. Of activiteiten na 1 april doorgaan is nog niet bekend.

Tot en met dinsdag 31 maart 2020 worden alle programma's van Fort33 opgeschort en waar mogelijk verplaatst.

Protestantse Kerk Nederland (PKN) raadt kerkelijke gemeenten aan om alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te gelasten. Ook als dat om kerkdiensten gaat.

KNV EHBO afdeling Leusden heeft de lessen en het examen van de basisopleiding EHBO tot en met 31 maart afgelast.

Zwembad Octopus meldt dat doelgroepactiviteiten en recreatief zwemmen (zoals vrijzwemmen, banenzwemmen en vroeg-op-zwemmen) komen te vervallen tot en met 31 maart. Zwemlessen, Survival Aapjes en Ouder- en kindzwemmen gaan voor nu nog door.

Ook ontmoetingscentrum De Bron sluit de deuren tot en met 31 maart in verband met het grote aantal kwetsbare personen dat het ontmoetingscentrum bezoekt.

DOORGEVEN Lezers van LeusderKrant.nl hebben ook de mogelijkheid om hun afgelasting door te geven via Deel je Nieuws. Kijk hier voor meer informatie.

Kijk op de website www.LeusderKrant.nl voor meer Leusdens coronanieuws.

Dit artikel is samengesteld met informatie die vanuit de lezer bij de redactie is aangedragen.

Heb jij ook een evenement afgelast of uitgesteld? Mail naar leusder.krant@bdu.nl en we voegen het zo snel mogelijk toe. Meld wel het tijdstip en de dag waarop het evenement gepland stond.