Knutsel met restmateriaal de mooiste kunstwerken of ga aan de slag met het 1,5 m-pakket van Atelier CreaB.
Knutsel met restmateriaal de mooiste kunstwerken of ga aan de slag met het 1,5 m-pakket van Atelier CreaB. Atelier CreaB

Knutsel met de B van Bewust

Maak iets moois van restmateriaal

LEUSDEN In deze periode zijn veel mensen een beetje de kluts kwijt. Doordat het coronavirus rondwaart, onzichtbaar maar zéker aanwezig, is iedereen voorzichtiger geworden in zijn doen en laten. Vanuit overheidswege is aangedrongen om thuis te blijven als je geen goede reden hebt om de deur uit te gaan. 'Lekker thuis' heeft nu toch een bijsmaakje: alleen binnenshuis en in je tuin kun je je nog echt vrij bewegen.

CREATIEF BREIN Doordat volwassenen, pubers en kinderen de komende periode geen activiteiten buitenshuis kunnen ondernemen, wordt een beroep gedaan op hun brein. Behalve het thuis samen organiseren van schoolwerk en 'werk'-werk is het fijn om de zinnen te verzetten door het creatieve brein nog meer aan te spreken. Er worden weer spelletjes gedaan en puzzels gelegd, maar zelf iets bedenken om te maken geeft ook voldoening.

LEREN KIJKEN Het is het tijdperk van Duurzaam Doen. Er wordt steeds meer afval gescheiden. Veel restmateriaal leent zich om nieuwe dingen van te maken. Je kunt er anders naar leren kijken en omdenken: wat is er voorhanden en wat kan ik daarmee? Moet het aan de muur of is het voor gebruik, misschien wordt het een cadeautje of is het gewoon voor de pret. Bovendien: restmateriaal kost helemaal niets.

KNUTSELUURTJE In een huishouden kan restmateriaal worden opgespaard. De meesten hebben lijm, schaar, touw en stiften in huis. Spreek een tijdstip af en ga samen aan het werk. Niet alleen kinderen in de basisschoolleeftijd blijken -eenmaal aan de slag- verrassende ideeën te hebben en vindingrijk in de uitvoering te zijn, dat geldt voor elke leeftijd.

ATELIER CreaB Mariska Baalman en Gyöngyvér Szabó openden eind 2018 Atelier CreaB 'met de B van Bewust' in Leusden. In het atelier komen veel dingen samen door hun passie voor kinderen, kennis en creativiteit en het bewustzijn voor natuur en milieu. Tijdens de knutseluren bij CreaB ontwikkelen kinderen vaardigheden, kennis en creativiteit. Nu activiteiten buitenshuis niet

zijn toegestaan heeft CreaB vijf thuispakketten om te bestellen gemaakt. Een goed alternatief voor een fijne tijdsbesteding.

DUURZAAM DOEN Atelier CreaB draagt bij aan een duurzame samenleving. Kinderen worden aangezet tot creativiteit, maar vooral ook tot nadenken over (her)gebruik van materialen. www.creab.nl.