Samenwerking Kiwanis

LEUSDEN Afgelopen januari zijn Kiwanis Club Leusden en De Groene Belevenis een meerjarige samenwerking aangegaan. Kiwanis Club Leusden is een serviceclub die zich inzet voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen in de regio. De Groene Belevenis is het natuur- en duurzaamheidscentrum in Leusden waar kinderen een duurzame basishouding aanleren en dat volwassenen stimuleert tot een duurzame leefstijl, Duurzaam Doen.

STIMULANS De samenwerking heeft tot doel substantieel meer kinderen in contact te brengen met groen en duurzaamheid. Want kinderen die regelmatig spelen in de natuur zijn blijere en gezondere kinderen die zo een zorgzame houding ten aanzien van natuur en milieu ontwikkelen.

ACTIE FRUITBOMEN Voor Kiwanis zal De Groene Belevenis komende jaren aansprekende projecten en activiteiten organiseren. Kiwanis Club Leusden steunt de projecten financieel en met inzet van vrijwilligers. Een eerste actie is het planten van fruitbomen, onder andere bij de Bruggenschans. Dit is een samenwerking met de gemeente en het bewonersinitiatief Eetbaar Leusden. De feestelijkheden rondom deze aanplant kunnen helaas geen doorgang vinden door de beperkingen in verband met het coronavirus.

www.kiwanis.nl/leusden/