De leerlingen wachten op hun boerderijdier...
De leerlingen wachten op hun boerderijdier... Kla4

Basisschool Kla4 fopt leerling

Toch geen boerderijdieren in huis

LEUSDEN Leerlingen van basisschool Kla4 werden op 1 april in het ootje genomen door hun leerkrachten.

De Leusdense school heeft al jaren een kinderboerderij. Normaal gesproken worden de dieren door de kinderen verzorgd, maar dat gaat door de coronacrisis even niet meer. ,,Gelukkig hebben we heel wat vrijwilligers", vertelt meester Bart Roozen van groep 6/7. ,,Maar om in deze onzekere quarantaine-tijd toch te kunnen lachen, hebben we een hilarische grap uitgehaald bij onze kinderen!"

WILLEKEURIG VERDEELD De leerkrachten hebben maandag een brief geschreven aan de kinderen met een 'serieuze boodschap': de dieren van de kinderboerderij zouden het contact met de kinderen missen. Omdat de kinderen niet langs mogen komen, is het besluit gekomen om de dieren willekeurig te verdelen over de kinderen op school. De dieren zouden eind deze week afgeleverd worden bij de kinderen thuis.

VERBLIJFPLAATSEN Alle kinderen van de school moesten daarom in de tuin, op het balkon of in de kamer, een verblijfplaats maken voor de dieren. En ze moesten vóór woensdag een foto opgestuurd hebben van deze verblijfplaats. Twee varkens, drie schapen met vier lammetjes, vier geiten met zeven lammetjes, elf kippen (negen hennen en twee hanen), negen duiven, zestien konijnen, acht cavia's en zelfs zeven muizen zouden een nieuw thuis moeten krijgen, aldus de boodschap.

Roozen: ,,De reacties hierop waren hilarisch. Foto's van tuinen die omgetoverd zijn tot verblijfplaats voor de schapen, balkons die omgebouwd zijn tot een varkenshok: alles kwam langs.

Woensdagmorgen kregen alle kinderen een filmpje opgestuurd met de boodschap dat alles één grote grap was..."

De mooiste hokken werden er gemaakt.