Afbeelding
Pixabay

'Toestanden voorkomen'

p 1

Hogeland: ,,Met deze preventieve maatregel hopen we Zandvoortse toestanden te voorkomen. Bovendien, als de parkeerplaatsen vol lopen, is het voor bezoekers moeilijk om anderhalve meter afstand te houden.'' Het betreft de parkeerplaatsen aan de Waterlooweg, Doornseweg, Kerkweg, Dodeweg en Treekerweg.

Campings voorlopig niet dicht in Leusden

LEUSDEN Campings en recreatieparken in de provincie Utrecht mogen voorlopig open blijven. Dit heeft de veiligheidsregio Utrecht besloten. Wel moeten de campings en recreatieparken zich houden aan de maatregelen van de overheid.

Dat betekent dat de openbare gebouwen, zoals de restaurants, binnenspeeltuinen, bowlingbanen en zwembaden, dicht zijn op alle campings en recreatie-/bungalowparken. Ook alle toiletgebouwen zijn gesloten. Daarnaast mag er geen recreatieprogramma georganiseerd worden. ,,Dat betekent voor veel campings echter dat ze gewoon niet open kĂșnnen", geeft Jonne Smink aan, eigenaresse van camping Larik's Hoeve in Leusden. ,,Wij hebben bijvoorbeeld geen stacaravanplaatsen, maar alleen recreatieve plekken. Die eerste kunnen wel volledig zelfvoorzienend zijn, hoewel een chemisch toilet legen ook niet meer kan. Maar die tweede groep kun je niets bieden en als eigenaar ben je wel verantwoordelijk voor naleving van de regels."

De maatregelen gelden tot en met dinsdag 28 april. Als de regels niet gevolgd worden, kan de Veiligheidsregio alsnog alle campings en recreatieparken sluiten.