Afbeelding
Coronavirus

Zes ziekenhuis-opnames in Leusden

LEUSDEN (ANP) Het aantal in een ziekenhuis opgenomen corona-patiƫnten uit de gemeente Leusden is met 1 toegenomen tot 6. Dat blijkt uit de meeste recente cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag naar buiten bracht.

Het coronavirus heeft nu zeker 1867 mensen het leven gekost in Nederland.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft sinds zondag 101 nieuwe meldingen over sterfgevallen doorgekregen. De GGD'en in het land hebben 260 nieuwe ziekenhuisopnamen doorgegeven aan het RIVM, een fractie meer dan de 253 van een dag eerder.

[Lees meer cijfers op www.leusderkrant.nl.

Geen publiek over Cultureel Erfgoed

LEUSDEN Vanwege de maatregelen die zijn ingesteld om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, is de behandeling van het paraplubestemmingsplan Cultureel Erfgoed door de gemeenteraad uitgesteld. Het is nu niet mogelijk om hierover een publiekelijk debat te voeren, met ruimte voor insprekers. Gelet op de maatschappelijke en politieke aandacht die het plan voor cultureel erfgoed in Leusden heeft gekend, is dat wel gewenst.

Om de periode te overbruggen totdat het wel mogelijk is om het publieke debat te voeren, stelt het college de raad voor om een voorbereidingsbesluit te nemen. Hiermee wordt in de aankomende periode voorkomen dat cultuurhistorisch waardevolle objecten zomaar gesloopt worden, of dusdanig van uiterlijk worden veranderd dat daarmee de cultuurhistorische waarden verdwijnen. De raad besluit op 16 april over dit voorstel.

Laatste fase Hessenweg

ACHTERVELD De grote herinrichting van de Hessenweg in Achterveld nadert de laatste fase. In april vorig jaar werd gestart met de grote aanpak van de weg dwars door de woonplaats heen. In verschillende fases zijn het riool, het asfalt, de bestrating en trottoirs vervangen. Ook is er voor een groot deel nieuwe straatverlichting aangebracht.

Inmiddels zijn de werkzaamheden gevorderd tot de kruising met de Klettersteeg. ,,Door het gunstige weer lopen we goed op schema", aldus aannemer firma Van Schoonhoven. Omdat het verkeer door de coronacrisis is afgenomen, zijn de werkzaamheden vanaf de Klettersteeg tot de Helweg naar voren geschoven. Tot 17 april is ook dit gedeelte niet begaanbaar voor verkeer.

Vanaf a.s Maandag 6 April zal de Hessenweg vanaf de Klettersteeg richting Barneveld worden afgesloten