Afbeelding
Pixabay

Hoe goed blijven we thuis?

LEUSDEN Hoe goed houden inwoners van de provincie Utrecht zich aan de voorschriften om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege het coronavirus? Op die vraag hoopt Google antwoord te geven. Het bedrijf kwam vrijdag met statistieken over reisbewegingen van zijn gebruikers.

Op basis van de statistieken zou inzichtelijk moeten worden hoeveel mensen bijvoorbeeld niet meer naar hun werk of naar de supermarkt gaan. De informatie wordt in 131 landen gepubliceerd, waaronder ook in Nederland.

Per provincie maakt Google de reisbewegingen van inwoners inzichtelijk. De cijfers van 29 maart laten een flinke daling zien in het gebruik van het openbaar vervoer. In Utrecht nam dit af met 70 procent. Ook het bezoek aan museums, pretparken, winkelcentra en restaurants nam sterk af, met 60 procent, ook door sluiting van horeca en attractieparken. Er wordt in Utrecht ook minder vaak boodschappen gedaan (-32 procent) en ook het aantal bezoeken aan parken (-17 procent) en ritjes naar het werk (-36 procent) nam af.

[Meer staat op LeusderKrant.nl.