,,De focus ligt echt op de haarstructuur van de wenkbrauw en de richting waar je ze naartoe borstelt.”
,,De focus ligt echt op de haarstructuur van de wenkbrauw en de richting waar je ze naartoe borstelt.” Getty Images

Dit zijn de make-up trends van 2020

BEAUTY De coronacrisis had grote impact. Maandenlang verbleven we vooral binnenshuis, of toch op zijn minst zo min mogelijk buiten onder de mensen. Hoewel die crisis nog niet voorbij is, gaan mensen wel steeds meer naar buiten. Daardoor moet je natuurlijk nu wel weer wat (meer?) moeite doen om dagelijks goed voor de dag te komen. Mediapartner Beautyweb deelde met ons nog eens de make-up trends van 2020.


Trends komen en gaan, zeker wat visagie betreft. Visagist Judith Doodeman, eigenaar van Art of Colors Make-up Artist School in Amsterdam, houdt alle ontwikkelingen op nationaal en internationaal gebied nauwgezet bij.

,,Seizoenen lang werden de wenkbrauwen sterk aangezet en omhoog geborsteld en een bushy brow gecreëerd”, legt Judith uit. ,,Een nieuwe brow trend is de windswept brow wat letterlijk ‘verwaaide wenkbrauw’ betekent. De wenkbrauwen zijn wat luchtiger en enkel hier en daar waar nodig opgevuld met een lichtere kleur brow poeder. De focus ligt echt op de haarstructuur van de wenkbrauw en de richting waar je ze naartoe borstelt.”


TREND: 'SOAP BROWS' ,,Wat deze wenkbrauw helemaal af maakt is soap brows – letterlijk zeep in de wenkbrauwen (klik hier voor meer informatie). Hiermee kam je de haartjes richting de slapen (in plaats van omhoog) om de ogen optisch een mooie lift en verlenging te geven. Zeep in de wenkbrauw zorgt er ook voor dat de haartjes voller worden qua structuur en het houdt de haartjes goed op hun plek."

TREND: MEER NATUURLIJK De afgelopen jaren hebben we veel make-up trends gezien zoals full coverage looks, shape & highlight en veel matte texturen. Dat gaat veranderen, aldus Judith. ,,We zien nu een terugkeer naar de meer natural looks en transparante dekking in producten. Van foundations, concealers, blushes, highlighters etc. Alles is wat zachter, minder dekkend en er wordt meer in laagjes gewerkt. Ook worden er meer crème producten gebruikt om de huidtextuur zo natuurlijk mogelijk te houden."


VEEL EFFECT ,,Ook wordt er veel aandacht besteed aan de producten onder de make-up die misschien niet zozeer dekking bieden maar wel veel effect hebben zoals liquid highlighters, primers en teint verbeteraars. Dit zijn producten die al veel kunnen doen voor je look, zonder dat het meteen een make-up look wordt. Deze producten creëren een mooie glow from within look. Een product dat hiervoor gebruikt kan worden is de NARS tinted glow booster. Dit geeft de huid een mooie glow en een soft focus effect. Zo’n product heet een teint verbeteraar. Het geeft je huid een boost maar is niet zozeer make-up.” Meer informatie op www.artofcolors.nl.


w Dit artikel komt voort uit een samenwerking met onze mediapartner BeautyWeb. Kijk voor meer informatie over uiterlijke verzorging op www.beautyweb.nl.