Afbeelding
W. Harthoorn

Hooibroei in grote schuur Leusbroekerweg

LEUSDEN Bij een boerderij aan de Leusbroekerweg in Leusden is zaterdagavond hooibroei ontstaan in een grote schuur. Een loonwerker reed zo als snel mogelijk de schuur leeg en de brandweer bluste ondertussen de brandende hooibalen. Ook het vee werd op tijd in veiligheid gebracht.

Er werden extra eenheden opgeroepen, omdat het veel werk bleek om al het materiaal uit elkaar te trekken en te blussen.

Syntus breidt dienstregeling weer uit

LEUSDEN Syntus Utrecht heeft sinds zondag 30 augustus de dienstregeling weer uitgebreid. Een groot aantal buslijnen rijdt dan weer volgens de gebruikelijke dienstregeling. Daarnaast is er een aantal lijnen die volgens de kerstvakantiedienstregeling rijden en zijn er lijnen met extra toegevoegde ritten.

,,Omdat het in verband met corona moeilijk te voorspellen is hoe reizigers de komende periode gebruikmaken van het ov, houden wij extra bussen stand-by. Die kunnen wij kunnen inzetten wanneer het te druk wordtā€¯, aldus Syntus Utrecht. De dienstregeling geldt tot en met 12 december.


SCHOLIERENLIJNEN De dienstregeling van de scholierenlijnen wordt vanaf zondag 30 augustus meer gespreid. Dat is onder andere besloten na gesprekken met diverse scholen. De lesroosters van de scholen en de dienstregeling zijn volgens Syntus zoveel mogelijk op elkaar afgestemd ten behoeve van een betere spreiding van het aantal scholieren in de bussen. Naast de scholierenlijnen rijden ook enkele buslijnen (met een route langs scholen) en diverse buurtbuslijnen meer gespreid of extra.


BUURTBUSSEN De buurtbussen worden tot op heden niet ingezet, omdat deze kleine bussen nog niet coronaproof ingericht kunnen worden, aldus de vervoerder. Om aan reizigers op (delen van) deze lijnen toch openbaar vervoer aan te bieden, wordt op meerdere buurtbuslijnen een vervangende dienstregeling met grote bussen gereden. Het kan zijn dat hierdoor routes en vertrektijden wijzigen.

Een overzicht van de dienstregeling is te vinden op keolis.nl/coronavirus.

Leusdens Bouwdorp uniek

LEUSDEN Wat in alle omliggende gemeentes in Utrecht niet is gelukt, daar is Leusden wel in geslaagd: een bouwdorp organiseren in coronatijd. Er waren dit jaar wel minder kinderen: 280 in plaats van de gebruikelijke 450. Toch waren de dagen niet minder geslaagd voor de deelnemertjes

p Foto's op pag. 13

Afbeelding