Afbeelding
Barry Wensink/BDU

CNV Vakmensen ziet hoop gloren voor Hema

LEUSDEN Een voortzetting van de ingezette koers. Dat verwacht bestuurder Martijn den Heijer van CNV Vakmensen van de vandaag bekend geworden voorgenomen verkoop van het Hema-concern aan investeringsmaatschappijen Parcom en Mississipi Ventures. ,,Er is vertrouwen uitgesproken in het huidige managementteam. Ik hoop van harte dat dit vertrouwen ook geldt in de huidige opzet van het Hema-bedrijf, qua aantal vestigingen en personeelsomvang”, aldus Den Heijer.

Enige hoop daarvoor haalt hij uit het door Hema uitgebrachte persbericht waarin feitelijk wordt uitgesproken dat bestaande afspraken met de relevante vakbonden en medewerkers blijven gehandhaafd. ,,Daar is CNV Vakmensen er zeker een van. En dus zijn en blijven met deze citaten de cao en het sociaal plan van grote waarde en gaan we er vanuit dat wij ook in de toekomst goede afspraken kunnen blijven maken”, zo stelt Den Heijer. Die zich terdege ervan bewust is dat het due dilligence-onderzoek de komende acht weken van doorslaggevend belang zal zijn voor het welslagen van de nu voorgenomen verkoop.

,,Ik vind het goed nieuws dat Hema opnieuw in Nederlandse handen valt. CNV Vakmensen is benieuwd naar de plannen die de nieuwe investeerders voor Hema hebben en wil hierover ook graag in gesprek met het management en de nieuwe eigenaren. Hopelijk brengt de definitieve verkoop eindelijk rust rondom de warenhuisketen. Het zou mooi zijn als de toekomst ook voor de langere termijn wordt zeker gesteld. Werknemers zijn wel toe aan rust en zekerheid, na al deze jaren van onzekerheid.”