Een plein als dat in De Biezenkamp is ingericht op basis van het principe 'shared space'. Het is dus geen exclusief voetgangersgebied.
Een plein als dat in De Biezenkamp is ingericht op basis van het principe 'shared space'. Het is dus geen exclusief voetgangersgebied. Daan Bleuel

'Slecht gesteld met de veiligheid'

1 december 2020 om 15:02

Gemeente: situatie Biezen-kamp kan beter

LEUSDEN De gemeente erkent dat het met de veiligheid in De Biezenkamp beter kan. Overleg met omwonenden over de knelpunten en hoe die aangepakt kunnen worden, moet tot verbetering leiden. Dat schrijft de gemeente in antwoord op vragen van de Leusder Krant.


,,Het is met de veiligheid in Leusden slecht gesteld’’, zo begon de brief van Frans van der Loon aan de redactie van de Leusder Krant. Hij maakt zich zorgen over de veiligheidssituatie in winkelcentrum de Biezenkamp. Niet alleen het verkeer (fietsers, scooters) zorgt naar zijn mening voor problemen, ook werd het centrum recent getroffen door twee overvallen op supermarkten.

De briefschrijver denkt dat de veiligheid in De Biezenkamp niet de hoogste prioriteit van het gemeentebestuur heeft: ,,Zo is er al jaren sprake van gemotoriseerd verkeer, auto's, bestelauto's en bromfietsen in het voetgangersgebied. Veelvuldige verzoeken van burgers aan de gemeente om er iets aan te doen worden vriendelijk aangehoord en onder in de la gelegd. Er zijn beloftes gedaan, onder meer over. strenger handhaven, maar zij werden niet nagekomen.''

Volgens de gemeente is het plein juist ingericht voor veel weggebruikers ('Shared space'). Leusden zegt de dialoog met de bewoners te zoeken om oplossingen te vinden.


Lees de uitgebreide beantwoording van het gemeentebestuur op www.leusderkrant.nl


Supermarkt Lidl was onlangs het mikpunt van overvallers. Ook de Jumbo kreeg ermee te maken.