Schets van het bouwplan 'Larikslaan 3'. Twee haaks op elkaar staande blokken rijwoningen, met een apart blok voor de bergingen.
Schets van het bouwplan 'Larikslaan 3'. Twee haaks op elkaar staande blokken rijwoningen, met een apart blok voor de bergingen. OOK Architecten Amersfoort/Robin van Rossum

Meer woningen op bedrijventerrein De Princenhof

1 december 2020 om 15:36

LEUSDEN De gedeeltelijke omvorming van bedrijventerrein De Princenhof tot woonwijk lijkt met de terinzagelegging van het nieuwe bestemmingsplan voor de kavel Larikslaan 3 in een stroomversnelling te komen. Er liggen inmiddels ook concrete plannen om de panden aan Larikslaan 1, 4 en 6 én onder meer panden aan de Kastanjelaan af te breken en te vervangen door woningen.

De plannen voor ‘Larikslaan 3’ zijn het meest vergevorderd. Het aangepaste bestemmingsplan, dat voorziet in de bouw van 17 nieuwe, relatief goedkope koopwoningen, ligt nog tot 28 december ter inzage. Zodra het bestemmingsplan is vastgesteld kan ontwikkelaar ‘Samen Thuis Vastgoedontwikkeling’ uit Bilthoven het plan uitvoeren.


'SamenThuis' is ook door anderen in de arm genomen om voor delen van het huidige bedrijventerrein nieuwbouwplannen te maken. Vier kavels (Larikslaan 1, 3, 4 en 6) zijn in handen van bouw- en aannemingsbedrijf Schoonderbeek en een eigenaar uit de regio die buiten de publiciteit wil blijven. De plannen passen in de visie van het college om het in verval geraakte bedrijventerrein nieuw leven in te blazen. Op plekken met kantoorruimte waar nauwelijks nog vraag naar was, komen woningen.

Voor Larikslaan 3 heeft Samen Thuis een plan ontwikkeld dat voorziet in de bouw van 17 duurzame woningen. Het gaat om twee rijen die haaks op elkaar staan, aan de achterzijde en de zijkant van de kavel.


[Meer informatie: www.samen-thuis.nl. Een uitgebreid artikel over het onderwerp is te vinden op: www.leusderkrant.nl.

Kantoorpand op perceel Larikslaan 1.
Larikslaan 4.
Larikslaan 6.
Bestaande situatie op het perceel Larikslaan 3.