De jury is al in de stemming om er een mooi bakfeest van te maken.
De jury is al in de stemming om er een mooi bakfeest van te maken. IJssalon Fyn Ys

Wie wordt er Junior Chef?

'Het moet een leuke dag worden'

LEUSDEN De scholen gingen weer open. En toen weer dicht wegens gladheid en de volgende dag weer open. Om vervolgens weer dicht te gaan voor de vakantie. Dat was de inspiratie voor Bob en Anita van eetcafé Plan B en Jelle van IJssalon Fyn Ys om opzoek te gaan naar de Junior Chef van Leusden.


Arnoud J Spaaij

„De kinderen kunnen nu bijna niks. Alles ligt stil en dan loopt het ook nog eens zo op school,” zegt Jelle Horst. „We zaten gewoon bij elkaar om wat dingen te bespreken. Zowel voor Plan B als voor IJssalon Fyn Ys zijn kinderen belangrijk en zo kwamen we op het idee om iets leuks voor ze te organiseren.”


STERRENKOK En dat mondde uit in het idee van de Junior Chef Award. Wie wordt de beste dessertkok van Leusden aankomende zaterdag? „Ieder kind mag meedoen,” zegt Jelle, Leusdens beste ijsbereider en ook nog sterrenkok. Zelf zit hij in de jury en dus is er een serieuze beoordeling van de kunsten van de Leusdense jeugd. „Zo spannend is het ook weer niet hoor,” zegt Jelle met een lach.


,,Het is vooral bedoeld om de kinderen gewoon een hele leuke dag te bezorgen. Zelf kan je thuis je nagerecht of dessert maken. Dat kan je dan zaterdagmorgen doen. Of natuurlijk al deze week eerst een keer uitproberen voor jezelf. Dan kan je op afspraak je gerecht bij ons, de jury, komen presenteren. Wij gaan dan proeven en vervolgens komt er natuurlijk een einduitslag. Die maken we later bekend.


EETFEESTJE Wat de aankomende Junior Chef allemaal uit de kast wil trekken om er een echt eetfeestje van te maken mag hij of zij helemaal zelf weten. Er zijn geen bijzondere eisen gesteld door de organisatie.


FOODTRUCK Het mag dan wel om een leuke dag gaan en de benoeming tot Junior Chef met een echte troffee, er is nog meer leuks dat volgt op de het festijn. „De winnaar mag deze zomer zijn of haar creatie vanuit een foodtruck op het terras van PLan B uitserveren. En daar gaan we dan ook bij helpen. We hopen natuurlijk dat de terrassen de komende tijd weer open gaan en als het weer dan een beetje meezit kan je dus met jou winnende dessert of nagerecht ook nog beroemd worden in Leusden.”


GEEN BIJZONDERE EISEN Er zijn ook geen andere bijzondere eisen verbonden aan de wedstrijd. „Nee hoor, het gaat echt om de lol. De spanning van een wedstrijd willen we helemaal niet. We gaan er juist met z’n allen een hele leuke dag tijdens de vakantie van maken.”
De driekoppige jury zit zaterdag 27 februari klaar om de juniorkoks hun creatie te laten presenteren bij Eetcafé Plan B. Om mee te doen surf je naar www.eetcafeplanb.nl/juniorchefaward en vul je het deelname formulier is. Op de site vind je ook nog wat meer informatie.

a Eetcafé PLan B

De Biezenkamp 4d
3831 JA, Leusden

a IJssalon Fyn Ys

De Biezenkamp 27
3831JA Leusden