Afbeelding
Belastingdienst

Hulp voor gedupeerden toeslagenaffaire

Hulp voor gedupeerden toeslagenaffaire

Daan Bleuel

LEUSDEN Zeven Leusdense ouders hebben zich tot nu toe gemeld bij de belastingdienst als gedupeerden van de kindertoeslagaffaire. De minima-coach Amersfoort-Leusden gaat contact met hen opnemen om eventuele hulp aan te bieden.


Dat schrijft het college in een raadsinformatiebrief die donderdag tijdens een bijeenkomst met raadsleden werd besproken. Daarin staat onder meer dat de rijksoverheid gemeenten heeft gemachtigd om over de gegevens van de gedupeerde ouders te beschikken. Op basis daarvan kunnen gemeenten gericht actie ondernemen.


Het kabinet kondigde onlangs aan dat gedupeerde ouders -naast de compensatie die zij ontvangen- zoveel mogelijk ook de schulden die zij hebben bij overheden moeten worden kwijtgescholden. De gemeente Leusden zegt de opstelling van het kabinet op dit punt te onderschrijven.

,,Ook wanneer de hulpvragen zijn afgerond wordt er nazorg geboden’’, schrijft het college aan de raad.


Raadslid Annet Belt zei aanwijzingen te hebben dat niet alle gedupeerde ouders zich hebben gemeld. Zij noemde ‘angst’ daarvoor een mogelijk motief. Verantwoordelijk wethouder Kiel zei niet te weten of er meer gedupeerden zijn dan de zeven die zich tot nu toe meldden.


Afscheid van familiebedrijf Schouten

Arnoud J Spaaij

ACHTERVELD Na 175 jaar komt er aan het familiebedrijf Schouten een einde. De supermarkt blijft maar Henri en Mirjam Schouten gaan van een pensioen genieten. Ze werkten 40 jaar in het bedrijf dat als bakkerij begon.

Met een flinke bos bloemen en een gepast geschenk om van te genieten, kwamen de burgervader en de wethouder op bezoek in de winkel.


Henri Schouten ontving eerder deze week de Krentenpuup van carnavalsvereniging De Puupenkoppen. Dat eerbetoon viel hem ten deel omdat Schouten naast zijn dorpswinkel zich inzette voor de gemeenschap van Achterveld en als vrijwilliger voor een groot aantal organisaties. Schouten was ook lange tijd actief in de gemeentelijke politiek.

Met het stoppen van Schouten als ondernemer leek er weer een dorpswinkel in Achterveld te verdwijnen, maar de supermarkt wordt in de toekomst voortgezet.

p pagina 31

Afbeelding