Voor de jongste jeugd biedt de familiebox een kabouterspeurtocht.
Voor de jongste jeugd biedt de familiebox een kabouterspeurtocht. Ladies’ Circle Leusden

Familiebox met speurtocht en quiz

Ladies' Circle steunt goed doel

LEUSDEN De dames van Ladies’ Circle Leusden willen geld ophalen voor het Ronald McDonald huis in Utrecht en verkocht al ‘De liefste (chocolade)letters van Leusden’ in december. Waar ze zich met hun acties meestal richten op volwassenen met bijvoorbeeld een bingo en Top2000 , gooien ze het nu over een andere boeg.

Dit keer is dat in samenwerking met de 41-club Leusden, met als resultaat ‘De Liefste Familiebox van Leusden.’

TWEE SPEURTOCHTEN De inhoud van de box kan iemand zelf samenstellen op de website. Voor de kleine kinderen zijn er in Leusden twee speurtochten uitgezet waarbij ze houten kabouters moeten zoeken. Via een plattegrond en natuurlijk grondig speurwerk kunnen die worden gevonden. Elke kabouter heeft daarnaast een vraag voor de deelnemertjes, die verschijnt door het scannen van de QR-code op de kabouter. Wie alle vragen invult, krijgt een oplossing waarmee kans wordt gemaakt op leuke prijsjes. Omdat de kabouters zo leuk zijn, bestaat ook ook de mogelijkheid om er eentje zelf te maken. Alle spullen die daarvoor nodig zijn, zitten in de workshop box.

QUIZ Tieners vinden zo'n speurtocht natuurlijk niet boeiend, maar zonder hulp van deze pubers (maar vragen bij de buren is ook toegestaan), is ‘De liefste familiequiz' onmogelijk te maken. Wie namelijk de quiz in de box stopt, vindt een flink aantal puzzels en vragenrondes over tv-series, bekende Youtubers, en Leusdense weetjes en locaties. Ook de eindcode van deze quiz biedt kans op een paar leuke prijzen.

De actie loopt in ieder geval tot halverwege maart, een box is te bestellen via lc77.ladiescircle.nl.

Afbeelding