Afbeelding
Daan Bleuel

Investeerder zonneveld trekt zich terug

Investeerder zonneveld trekt zich terug

STOUTENBURG Investeerder Profin Green heeft zich teruggetrokken uit het plan voor de aanleg van een zonneveld bij de Horsterweg in Stoutenburg. Dat meldt de gemeente in een brief aan inwoners van Stoutenburg.


Aan de Horsterweg was een zonneveld van 3 hectare bedacht en in december zijn omwonenden benaderd om hun mening te geven. Vorige week heeft investeerder Profin Green echter laten weten dat het geen principeverzoek meer wil indienen bij de gemeente. ,,De kosten voor aansluiting van een klein zonneveld op het energienet blijken te hoog te zijn.”

Leusden is op zijn zachtst gezegd ‘not amused’ over het terugtrekken van de investeerder. ,,De gemeente vindt het erg ongelukkig dat Profin Green nu pas tot deze conclusie komt. Wij hadden liever gezien dat het initiatief zorgvuldig was onderzocht, voordat de omwonenden erbij werden betrokken.”

In de tussentijd hadden wel ruim dertig Stoutenburgers de vragenlijst ingevuld, informatie die de gemeente 'meeneemt in de zoektocht naar schone energie in onze gemeente.” De meeste Stoutenburgers die hebben gereageerd zijn volgens de gemeente positief over duurzame energie, maar niet over de locatie aan de Horsterweg. ,,Er is een voorkeur voor zonnepanelen op daken.” Zonnepanelen op daken alleen is echter niet voldoende om energieneutraal te zijn, meldt Leusden. ,,We moeten dus zoeken naar ruimte voor zonnevelden en windmolens. Ook in de buurt van Stoutenburg.”