Helco Timmerman is blij met de extra ruimte.
Helco Timmerman is blij met de extra ruimte. Arnoud J Spaaij

33 Tweewielers is verbouwd

13 april 2021 om 12:55

'Showroom vol met fietsen'

LEUSDEN 33 Tweewielers groeide de laatste jaren gestaag met als gevolg dat een verbouwing niet kon uitblijven. Dat resulteerde in meer ruimte voor meer fietsen in de showroom en daarin de werkplaats gecentraliseerd voor optimale service.


Arnoud J Spaaij

Modellen en trends komen veel meer tot hun recht in de nieuwe inrichting van 33 Tweewielers. Eigenaar Helco Timmerman werkt op dit moment nog aan de perfectie. „Eind april verwacht ik dat alles z’n plek heeft. Dan vind je voorin de stadsfietsen en aansluitend de e-bikes. Middenin het bedrijf is nu ruimte voor een grotere werkplaats die iedereen ook kan zien. Dat sluit aan bij de service zoals we die graag bieden. Naast de werkplaats staan bakfietsen en natuurlijk hebben een aparte afdeling voor racefietsen en mountainbikes.”


In enkele zinnen beschrijft Timmerman hoe alles is ingericht maar zodra hij wat verder uitweidt, blijkt hoe groot het aanbod van het fietsenprogramma is dat 33 Tweewielers biedt. „Door onze groei, sinds de start zeven jaar geleden en mede te danken aan de tweede winkel in Hoevelaken, en de groei in de collecties van merken, hebben we meer ruimte nodig. We hebben ook nog eens tweehonderd fietsen op voorraad naast dat we meer fietsen op de vijftig vierkantenmeter extra winkelruimte kunnen plaatsen. Je moet als je een fiets koopt op je gemak een keuze kunnen maken."


WINKELEN OP AFSPRAAK "We werken momenteel op afspraak en plannen altijd wel een uur voor advies. We geven alle aandacht aan wat je wil met je nieuwe fiets en besteden daarom tijd aan een goed advies. De extra ruimte in de winkel helpt daarbij. En zonder test koop je geen fiets. Een fiets moet lekker zitten, lekker fietsen en er goed uitzien. Ja, het oog wil ook wat,” zegt Timmerman met een lach.


ASSORTIMENT Met de extra winkelruimte is er een groter assortiment te zien bij 33 Tweewielers. De entree wordt gedomineerd door Cortina. Het merk biedt alles als het gaat om trends en ontwikkelingen van stadsfietsen. „Dit Nederlandse merk is groot,” weet Timmermans, „en heel populair. Ook bijvoorbeeld bij scholieren.”


REPAREREN De berichten in de media over levering van onderdelen en fietsen bevestigt Timmerman. „Vorig jaar stopte de productie van onderdelen en daarna is er krapte in het transport ontstaan. Het betekent gelukkig niet dat alles tot stilstand is gekomen. Ja we merken wel dat fabrikanten niet alles uit voorraad kunnen leveren maar wij hebben de showroom gewoon vol met fietsen. De productie voor deze zomer draait echt op volle toeren.” De voorraad onderdelen is inmiddels wel wat geslonken. „Dat kunnen we echt wel merken maar we lossen het nog steeds op als mensen met een kapotte fiets komen. Dan vervangen we het niet met een nieuw onderdeel. Dan repareren we echt. Onze technische specialisten hebben er op die manier een oplossing voor.”

a 33 Tweewielers

Zwarteweg 29
3833AK Leusden
033 - 2854150