Lizet Greve: ,,Ik word nu blijer van wijde pijpen.''
Lizet Greve: ,,Ik word nu blijer van wijde pijpen.'' ..

‘Als jij het mooi vindt, is het goed’

Op die pagina’s zijn veel lange broeken met wijde pijpen te zien. Toch zijn skinny broeken met nauwe pijpen niet passé, verklaart ze. ,,Je ziet het zeker nog wel, maar ik voel de skinnyjeans op dit moment even niet. Ik word blijer van wijde pijpen, maar dat kan over een paar maanden zo weer anders zijn.”

Grote kragen en pasteltinten komen volgens Lizet deze lente en zomer zeker voorbij. Plus heel veel denim, bloemenprintjes, ruiten, pofmouwen, chuncky sneakers, heel veel wit en beige. ,,En we kunnen natuurlijk niet onder de comfy pakken uit tegenwoordig. Ik vind wel dat veel trends er al een tijdje zijn en alles gaat wat minder snel en wordt meer hergebruikt. Dat vind ik een mooie ontwikkeling. Momenteel ben ik heel erg fan van een complete denim outfit, maar het liefst mix ik alles. In mijn outfit zit altijd een contrast. Denk aan een truttig blousje met een grote kraag, in combinatie met een wide leg jeans met gaten en sneakers.”

De specialist vindt dat niemand dit voorjaar onder een ‘chillpak’ uitkomt. Een knappe lange jas, een trenchcoat is ook een musthave. ,,Dat kun je overal overheen gooien en daar kom je altijd goed mee voor de dag. Petjes en hoeden zijn mijn persoonlijke lifesavers. Dan heb je nooit last van een bad hairday en je ziet er meteen gekleed uit. Maar eigenlijk vind ik dat iedereen het gewoon lekker zelf moet weten. Je kunt absoluut kijken naar de trends, maar ik wil vooral meegeven dat je ook binnen die trends je eigen weg moet zoeken. Kijk naar wat jij mooi vindt, wat in jouw leven past.”

INSPIREREN Ze groeide op in Raalte, studeerde in Groningen pedagogische wetenschappen en deed haar master forensische orthopedagogiek in Amsterdam. Sinds drie jaar woont ze in Naarden.

Ze had als kind al interesse in mode en schoonheid. ,,Zo ben ik geboren en tegelijkertijd heb ik dat honderd procent zelf ontwikkeld, want mijn ouders hebben er niks mee. Ik observeerde heel veel als kind en liet me graag inspireren. Ik wilde altijd knipjes in, mijn eigen outfits bepalen. Ik was ik altijd mijn poppen aan het vlechten en aankleden. Niemand kon mij vertellen wat mooi was, want dat wist ik zelf wel (lacht).”

Tijdens haar studie voelde Lizet aan alles dat ze niet per se wilde werken in het vak waar ze voor had gestudeerd. ,,Maar mijn ouders vonden het belangrijk dat ik een opleiding zou afronden en daar ben ik ook niet slechter van geworden. Al mijn vrije tijd bracht ik in de winkelstraten door, om te kijken wat er allemaal was. Verder verslond ik alle magazines en zat ik uren online te scrollen. Na mijn studie deed ik een cursus tv-styling, puur om mensen te leren kennen en dat pakte heel goed uit. Ik mocht assisteren in de tv-wereld. Dat kon ik doen naast mijn baan. Al heel snel werd dat assisteren meer dan een fulltime baan. Na vijf jaar was ik er klaar mee. De stylingwereld is maximaal hard werken. Dat brak mij op in combinatie met de kinderen, dus ben ik voor mezelf begonnen. Nog steeds hard werken, maar nu kan ik wel meer zelf bepalen (glimlacht).”

TIJDLOZE ITEMS Lizet vindt niets leuker dan setjes maken en mensen daar blij mee maken. Ze wordt zelf extreem blij van een goede outfit. ,,Je kunt er alles in kwijt en uitstralen wat je wil. Love it!”

Ze vindt dat er in de mode zeker tijdloze items bestaan. Denk aan de jeans, mooie overhemden, colberts en accessoires. Lizet vindt dat het wel altijd een keuze moet zijn of je mee wilt doen met trends. ,,Ik pak zeker niet alle trends mee. Ik kijk non stop om me heen en voel meteen of ik iets wel of niet leuk vind. Iets aantrekken omdat het een trend is vind ik echt een basisfout.”

Op Lizets pagina’s online is volop interactie. Ze krijgt dagelijks heel veel vragen binnen en probeert alles te beantwoorden. Ze laat outfits zien die ze zelf leuk vindt en probeert tips te geven. ,,Maar ik zou nooit iemand een stijl opdringen, iedereen is anders en je bent op je allermooist als je zelf kiest en bepaalt. Ik probeer iedereen mee te geven dat je schijt moet hebben aan de mening van anderen. Als jij het mooi vindt is het goed!”

Als stylist leerde Lizet haar eigen stijl los te laten als ze naar een ander keek. ,,Ik zou zo graag willen dat iedereen dat zou doen. Als je iemands outfit zelf niet zou dragen betekent het niet dat het geen goede outfit is of dat iemand niet aardig is. Ik vind een aantal dingen belangrijk. Straalt de look uit wat je wilt uitstralen? Ben je verzorgd, zonder vlekken, vieze luchtjes of gaten? Is de maat goed? En voel je je gelukkig in je outfit? Als dat allemaal oké is, is de outfit oké!”

Voor weinig geld er toch leuk uitzien, dan kom je volgens Lizet al snel bij de grote ketens uit. Een milieuvriendelijke manier is vintage of tweedehands kleding shoppen. ,,Ken je eigen stijl goed. Weet welke looks je wilt dragen en shop gericht met een plan. Zo voorkom je miskopen en draag je echt alles wat in je kast hangt. Moodboards maken en héél veel inspiratie opdoen helpt!”