Patrick en Angelique zijn nu al blij met de winkel.
Patrick en Angelique zijn nu al blij met de winkel. Arnoud J Spaaij

Spar blijft dorpssupermarkt

'Gelijk verkocht'

ACHTERVELD Sinds enkele weken zijn Patrick Inkenhaag en Angelique Davelaar de kersverse eigenaren van Spar Achterveld. Ze zijn nog druk om alles op de vertrouwde manier voort te zetten maar ook blij hoe ze verwelkomd zijn.


Arnoud J Spaaij

Patrick Inkenhaag en Angelique Davelaar zijn geboren en getogen in Scherpenzeel. „We zijn zelf dorpelingen. Wat dat betreft is Achterveld voor ons heel vertrouwd”, zegt Angelique die eigenlijk geboren Woudenbergse is. De stap om de supermarkt over te nemen van Henri en Mirjam Schouten had zeker met dat vertrouwde gevoel te maken. Patrick: „Ik had de al lang gekoesterde wens om zelf een supermarkt te beginnen. Wij ontmoeten elkaar ooit bij Hoogvliet en zelf ging ik daar via bedrijfsleider uiteindelijk naar kantoor. Ik deed ook ombouwen naar de Jumbo-formule en kwam terecht bij Aldi. Op een gegeven moment dacht ik: 'wil ik in pak naar kantoor?' of 'in een winkel ondernemen?' Zo kwam ik met Spar aan de praat. Toen ze voorstelden eens in Achterveld te gaan kijken, was ik gelijk verkocht. Natuurlijk hebben we overlegd en dat waren goede gesprekken.”
Onderdeel van de onderhandeling was niet alleen het ondernemerschap van Patrick. „Nee”, lachen beiden, „ze kregen Angelique er ook bij.” En daarmee paste het plaatje perfect voor de supermarkt in Achterveld. „Met Mirjam en Henri ging dat ook echt fijn. Het was, zoals ze dat noemen, een warme overname. En nog steeds krijgen we veel steun van hen.”
Met die steun is het paar bijzonder blij. „We kunnen nog zo hard werken, zo zijn we opgevoed, dat loont en dat hoort erbij dus daar zijn we geenszins bang voor, maar je neemt het over zoals het is. Het is natuurlijk wel een winkel in een bestaande dorpsgemeenschap.”


VOORSTELLEN Als geen ander realiseerden de twee zich al vooraf waar ze aan begonnen. „Achterveld is echt een fantastisch dorp. Met een groot sociaal verenigingsleven. Dat speelt ook een grote rol. Op die manier kunnen we hopelijk ook wat meer betekenen. Natuurlijk moeten we nog heel veel mensen leren kennen.” Dat is soms best lastig. Immers ze moeten duizenden gezichten leren kennen. „Soms vergis je je wel eens,” zegt Patrick en Angelique vult aan met een lach, „ja dan stel je je voor een tweede keer voor aan dezelfde klant.”


TOEKOMST Samen met de medewerkers die er al waren zetten ze Spar Achterveld door. „En met Evert”, bevestigen ze eensgezind, „we hopen dat we met z’n allen zo ook het dorp leefbaar houden. Er gaat nog veel gebeuren in Achterveld. Dat weten we ook, Mastenbroek twee, en er zijn veel meer plannen. We hopen echt dat we daar aan kunnen meewerken.”
Patrick en Angelique denken met Spar ook een goede aansluiting voor Achterveld te hebben. „Spar kiest in de toekomst voor goed eten, kwaliteit en een invulling in de samenleving. Anderen gaan de strijd met elkaar om de laagste prijs maar aan. Zo bezorgt Spar ook lokaal en is er geen centraal magazijn. Ook op die manier houden we contact in de buurt.”

a Spar Achterveld

Hesssenweg 188b
3791 PN Achterveld
Tel. 0342-451216