Burgemeester sluit zonnestudio op Hamershof

Burgemeester sluit zonnestudio op Hamershof

LEUSDEN Zonnestudio Leusden aan De Brouwerij in de Hamershof is donderdagavond op last van burgemeester Gerolf Bouwmeester gesloten. Het gaat om een spoedbesluit op basis van de coronawetgeving, meldt de gemeente. ,,Helaas moesten we in dit geval overgaan tot sluiting. Uiteraard is er alles aan gedaan om gedwongen sluiting te voorkomen en is de ondernemer meerdere keren gewaarschuwd. Dat leidde echter niet tot resultaat en de politie en toezichthouders hebben meerdere keren geconstateerd dat er bezoekers aanwezig waren. Op dit moment is het risico op overdracht van het coronavirus in een dergelijk bedrijf te groot, waardoor het gesloten moest en moet blijven. Bovendien is het niet fair ten opzichte van andere ondernemers die zich wel aan de regels houden.”


Politie arresteert namaakpostbezorger na melding phishing

LEUSDEN De politie van Leusden deelt op Facebook een compliment uit aan een inwoner van Leusden, die op een phishing mail stuitte. De melder bedacht dat het niet handig geweest was om haar bankgegevens in te vullen naar aanleiding van een ontvangen sms en schakelde, op advies van haar bank, de politie in.


Haar bank adviseerde haar de politie te bellen als een onbekend persoon aan de deur zou verschijnen. Diezelfde avond belde een ‘PostNL-bezorger' aan die haar pinpas kwam halen. De man bleek daar niet te werken en kon worden aangehouden. Er lopen mogelijk meerdere zaken tegen de verdachte, laat de politie weten.