Jonge mantelzorgers: 'FF iets leuks'

LEUSDEN Lariks houdt vrijdag 23 april in samenwerking met Fort33 en Scholen in de Kunst activiteiten voor jonge mantelzorgers. Deze zijn mede mogelijk dankzij een bijdrage van Jongeren aan Zet.

De activiteiten variëren van dans- en theaterworkshops tot BMX-clinics. Jonge mantelzorgers die bekend zijn bij Lariks ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen of jongeren die zich regelmatig zorgen maken, soms zorg moeten missen of extra belast zijn met zorgtaken voor een ouder, broer of zus, met een chronische ziekte of beperking. Zeker één op de tien kinderen maakt dit mee. In de gemeente Leusden is er voor deze kinderen ‘FF tijd voor iets leuks'. Dit bestaat uit een compliment in de vorm van een waardebon en er worden door Lariks regelmatig leuke activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers.

Jongeren die nog niet bekend zijn bij Lariks (en geen waardebon hebben ontvangen) kunnen zich aanmelden bij Lariks via: mantelzorg@lariks-leusden.nl of tel. 033-3034444. Meer op www.lariks-leusden.nl.