Leusden sluit zich als 10e gemeente in Utrecht aan bij 'Groen doet goed'. (Foto: DGB)
Leusden sluit zich als 10e gemeente in Utrecht aan bij 'Groen doet goed'. (Foto: DGB) De Groene Belevenis

Leusden tiende gemeente bij 'Groen doet goed'

18 mei 2021 om 11:39

LEUSDEN Ruim 90.000 kinderen hebben sinds 2013 via het landelijk programma ‘Groen doet goed’ kennis gemaakt met de natuur in hun eigen omgeving. Kinderen die buiten spelen en bewegen zijn gezonder en gelukkiger. In 2021 sluit Leusden zich als tiende gemeente in Utrecht aan bij Groen doet goed. De Groene Belevenis geeft dit project graag verder vorm.


De Groene Belevenis is een gevestigd begrip in en om Leusden door al ruim 25 jaar succesvolle educatieve en groene projecten aan te bieden voor kinderen tot en met 12 jaar. Dit alles is ontwikkeld vanuit een breed pedagogisch en ‘groen’ perspectief, waarbij de nieuwsgierigheid van het kind wordt gestimuleerd en tegelijkertijd de leerkrachten worden ondersteund. Daarnaast vindt samenwerking met derden plaats, zoals kinderopvang of ambulante (kinder)hulpverlening. Het provinciaal programma Groen doet goed sluit hier naadloos op aan.


UITBOUW NETWERK LEUSDEN Met behulp van subsidie van provincie Utrecht, die doorloopt tot en met 2023, bouwt De Groene Belevenis de activiteiten in Leusden uit. De focus is gericht op het opzetten van een netwerk van lokale partners waarbinnen natuuractiviteiten worden georganiseerd met als doel zoveel mogelijk kinderen naar buiten te krijgen. Zo kan er nog veel meer 'goeds in het groen' worden gedaan.


Meer informatie via Petra de Booij (specialist vrijetijdsbesteding), emailadres: p.debooij@degroenebelevenis.nl.