Emma en Pascal zochten en vonden een goede locatie aan het Maximaplein.
Emma en Pascal zochten en vonden een goede locatie aan het Maximaplein. Arnoud J Spaaij

Liefde voor het kappersvak

Haarsalon Emma op Maximaplein

LEUSDEN Als vierjarige wilde Emma van Hamersveld al kapster worden. De liefde voor het vak heeft ze van geen vreemde. Haar moeder was kapster en daarmee had ze een uitstekend voorbeeld. En nu, na dertien jaar als ambulant kapster gewerkt te hebben, heeft ze een prachtige eigen kapsalon.


Arnoud J Spaaij

„Het is mijn leven”, begint de goedlachse Emma, „Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Dus, ja ik heb altijd mijn eigen zaak gewild. We keken ook al langer uit naar een goede locatie. En dat is de verdienste van mijn man Pascal. Hij heeft me er echt veel mee geholpen. Niet alleen bij het zoeken voor een goede plek, maar ook bij de inrichting.” De nieuwe haarsalon is inmiddels al weer een paar maanden open. „Dat ging door corona vrij snel. De verhuurder werkte ook fantastisch mee.” Ze werkte lange tijd ambulant. Als veertienjarige begon ze voor de lol in een kapsalon te helpen. Ze heeft dan ook inmiddels een brok aan ervaring. Dat ligt allemaal aan de basis van haar nieuwe haarsalon op het Maximaplein. Ze heeft dan ook een duidelijke visie en wil graag het beste voor haar klanten. „Je wordt professioneel behandeld, professioneel geknipt en bij mij weet je ook door wie je behandeld wordt. Altijd door dezelfde en nu, hier in de salon, in alle ruimte en rust.”


SPECIALISME Vrouwen, mannen of kinderen zijn welkom. „Dat is altijd zo geweest. Ik maak geen onderscheid en de prijzen zijn gebaseerd op haarlengte.” Gevraagd naar haar specialisme blijft een antwoord even uit. Maar: „Mijn specialisme? Dat zit toch wel in krullend haar. Met mijn krullende haar weet ik precies hoe je dat moet verzorgen. Dat knip je anders dan stijl haar.”
Modetrends en bijzondere wensen komen tegenwoordig vooral van sociale media. „Van Pinterest komen zoveel voorbeelden. Ik zeg altijd 'Als je zelf iets leuks weet, breng maar een foto mee,' dan kan ik daarmee, en natuurlijk ook naar jou persoonlijke uitstraling het beste advies geven.”


LOKAAL Service, herkenbaarheid en vertrouwen vindt Emma belangrijk. Als het even kan doet ze haar best te informeren of een nieuw kapsel, een andere stijl of een frisse kleur goed bevalt. „Dat probeer ik wel ja. Dan bel ik even na. Ik ben zelf ook benieuwd maar ik vind het ook gewoon fijn als klanten na een paar weken er zelf ook een goed gevoel bij hebben. En veel klanten ken ik al langer. Die ik ambulant hielp, zijn nu ook nog klant. Die zijn toch gewoon mee gekomen.”
Wie nu komt om te knippen of voor een uitgebreide behandeling, krijgt koffie of thee van lokale leveranciers. Ook daar wil ze zich graag mee verbinden. „Ja,” en ze verhaalt vrolijk, „de mensen krijgen nu koffie van mij in plaats van andersom. Jaren lang dronk ik bij hun de koffie.”

a Haarsalon Emma

Maximaplein 92
3832 JS Leusden
Tel. 033-7854239