Onderzoek Beweegtuin in Achterveld

ACHTERVELD DAVA, Dorpsraad, De Heelkom, Leusden Fit en Joy Sport gaan onderzoeken of er in Achterveld behoefte bestaat aan een Beweegtuin.

Een Beweegtuin is een plek in een park of plantsoen waar plaats is voor beweegtoestellen. Deze geeft Achervelders de mogelijkheid buiten in beweging te zijn en biest tegelijkertijd ruimte om elkaar te ontmoeten. Doel van een Beweegtuin is dus om Achtervelders van alle leeftijden buiten in beweging te krijgen en elkaar laagdrempelig te laten ontmoeten.

Het moet een plek worden om te spelen, sporten en recreeëren, er moet een georganiseerd aanbod en ondersteuning zijn bij het gebruiken van de diverse toestellen en tot slot moet de tuin worden beheerd voor toezicht en onderhoud.

,,De vraag is natuurlijk allereerst of Achtervelders van alle leeftijd-categorieën het mogelijk maken van een dergelijke beweegtuin zien zitten", meldt secretaris Kees van der Hoek. Om dat te kunnen bepalen, wordt er een enquête gehouden. Meer informatie hierover op doorachterveld.nl en heelkom.nl.