Afbeelding
Politie.nl

Leusdense verdacht van voucherfraude

Leusdense verdacht van voucherfraude

LEUSDEN Twee vrouwen uit Leusden en Ede zijn maandag aangehouden op verdenking van verduistering. Uit onderzoek van een combiteam van de Landelijke Eenheid en FIOD bleek dat de vrouwen, waarvan één een medewerkster van een reisorganisatie, vermoedelijk vergoedingen van coronavouchers van klanten onterecht hebben laten overmaken naar hun eigen bankrekeningnummers.

Op beide woonadressen zijn doorzoekingen geweest. Er is beslag gelegd op de bankrekeningen van de vrouwen.

De fraude kwam aan het licht toen de reisorganisatie klachten van klanten ontving dat zij hun vergoeding niet uitbetaald hadden gekregen. Deze bleken na onderzoek van de reisorganisatie wel degelijk uitbetaald te zijn, maar niet op rekeningnummers van de klanten. De verdachten hebben zoveel mogelijk bankrekeningen bij verschillende banken geprobeerd te openen.


Zwembad Splash is weer geopend

Arnoud J Spaaij

DE GLIND Splash is weer geopend. Op de eerste dag waarop het zwembad haar poorten opende, ontving de voorzitter direct een flinke bijdrage van Henry en Mirjam Schouten om het zwembad ook open te houden.


Eerder dit jaar namen Henry en Mirjam Schouten afscheid als exploitanten van de supermarkt in Achterveld en als afscheidscadeau stelden ze een flink bedrag ter beschikking aan de lokale samenleving. Zwembad Splash in De Glind mocht zich verheugen op een bijdrage voor het nieuwe elektronische toegangssysteem.

Het nagelnieuwe elektronische systeem waarmee abonnementhouders een pas ontvangen die toegang geeft tot het zwembad is één van de vernieuwingen van Splash. Bakker is trots op de modernisering. „We hebben met het nieuw aangetreden bestuur vorig jaar het zwembad weer uit de rode cijfers gekregen. En bovendien hebben we ook nog een aantal investeringen kunnen doen die het zwembad mee laten doen met de eisen van deze tijd. Verduurzaming bereiken we door een verwarmingssysteem dat alle energie voor opwarming van het water van zonnewarmte krijgt. We zijn ook bezig met zonnepanelen zodat we nog meer duurzaam kunnen exploiteren.”

Dit seizoen zijn ook de kleedhokjes en kluisjes gerenoveerd. Het terras en meubilair waren vorig jaar al aangepakt. Ook heeft het terrein nu een scheiding tussen bad en zonneweide.

Afbeelding