Leusdense tuinen kunnen 'Heuvelrugtuin' worden

Leusdense tuinen kunnen 'Heuvelrugtuin' worden

LEUSDEN Gemeente Leusden ligt op de grens van het prachtige Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. En inwoners kunnen zelf in hun tuin een stukje Utrechtse Heuvelrug realiseren.

Wie van zijn of haar tuin een Heuvelrugtuin maakt, wordt het ‘onderdeel’ van het Nationale Park. Iedereen kan een Heuvelrugtuin maken. Of je groene vingers hebt of niet. Veel of weinig tuinierervaring. Een groot of klein budget.

Een Heuvelrugtuin bestaat voor ruim zestig procent uit planten. Die planten in de tuin zijn ook écht in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug te vinden.

Voor de beplantingskeuze van de heuvelrugtuin is een speciale plantenlijst ontwikkeld, passend bij de bodemsoort van de deelnemers. Dit heeft veel voordelen, omdat de planten hierdoor minder onderhoud nodig hebben, het beter doen en minder kwetsbaar zijn. Dat geeft veel voldoening en bespaart ook nog kosten.


BEGIN EENS KLEIN Is jouw groene hart inmiddels sneller gaan kloppen en wil jij ook aan de slag met jouw Heuvelrugtuin? Op jouwheuvelrugtuin.nl vind je veel tips, voorbeeldtuinen, plantenlijsten, en filmpjes. Begin klein, leef je uit!