'In de laatste jaren zijn er met veel organisaties samenwerkingen aangegaan die je zullen verrassen.'
'In de laatste jaren zijn er met veel organisaties samenwerkingen aangegaan die je zullen verrassen.' VVD Leusden Achterveld Stoutenburg

‘Fort33: Bij de pakken neerzitten doen ze niet'

Raadgever

Velen denken nog dat het een jeugdhonk is

LEUSDEN In de rubriek Raadgever komt elke week een ander raadslid aan het woord over een zelfgekozen item. Deze week VVD raadslid Henk Lonink: ‘In deze Raadgever wil eens stilstaan bij Fort33.’


,,Velen denken helaas nog steeds dat het een jeugdhonk is waar jongeren doelloos rondhangen en het vooral gezellig willen hebben. Niets is minder waar!”


PROFESSIONALITEIT ,,Zelf heb ik twee keer het festival Cultura Continua daar mogen te organiseren. Een benefiet voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Het was geweldig om zo veel enthousiasme en professionaliteit te zien bij staf en vrijwilligers. Twee podia vijf bands poëten en comedians traden belangeloos op. Resultaat was een mooie opbrengst voor zowel Kinderfonds als het Fort! Iedereen blij!”


DANKBAAR GEBRUIK ,,Ander voorbeeld. Leusden Jazz was niet mogelijk geweest zonder de inzet van de vele vrijwilligers van het Fort. Het bouwdorp waar kinderen een geweldige herinnering opdoen die ze de rest van hun leven bijblijft. Café Chantant waar ouderen een plezierige middag beleven. Stichting Repair Café Leusden waar kapotte spullen gratis gerepareerd worden, maakt dankbaar gebruik van de faciliteiten van Fort33. Ik kan nog wel even doorgaan….”


,,Maar dit is niet alles! In de laatste jaren zijn er met veel organisaties samenwerkingen aangegaan die je zullen verrassen.”


PROBLEMEN OPLOSSEN ,,Wat moet je als podium in tijden van corona? Publiek ontvangen is immers verboden. Bij de pakken neerzitten kennen ze niet bij het Fort dus begonnen een aantal vrijwilligers met live-streamen, privé apparatuur werd ingezet en de eerste streams waren een succes. Dat er er met privé spullen gewerkt werd is natuurlijk niet houdbaar. Dus werd er met groot succes een marathon stream bedacht, 48 uur live om via verzoeknummers geld binnen te halen voor eigen apparatuur. Zo los je problemen op!”


,,Net als het financieren van een eigen opnamestudio afgelopen jaar, donateurs als Kiwanis de Diaconie Leusden en Heilbron. ‘Zeker van Je Zaak’ een podcast van Heilbron wordt volledig geproduceerd in deze studio.”


EIGEN STREAMS ,,Resultaat is dat niet alleen eigen streams worden uitgezonden, maar ook voor andere organisaties waar de kennis en kunde vaak ontbreekt. Recent in samenwerking met Theater De Tuin en de Rotary nog een lezing door Pauline Broekema met als thema Vrijheid. De Biebsessies in samenwerking met Bibliotheek Eemland, de presentatie van het boek ‘Zorg voor de Mantelzorger’ samen met Beweging3.0 Rotary Centraalzorg en het Fonds Samenlevingsinitiatieven. En natuurlijk niet te vergeten de fietscrossbaan in het Buiningplantsoen! Volledig overwoekerd! Aangepakt op initiatief van de buurtsportcoach van LeusdenFit en het Fonds Samenlevingsinitiatieven. Als goede buur faciliteerde Fort33 de vrijwilligers.”


DONEREN ,,Kijk eens op de website www.fort33.nl: daar is ook een knop te vinden waarlangs een donatie gedaan kan worden. Wilt u met uw bedrijf gebruik maken van de mogelijkheid tot liverstreamen of sponsor worden, neem eens contact op!”

,,Ik sta u graag te woord!”


[Henk Lonink, raadslid VVD Leusden, Achterveld en Stoutenburg: lonink.vvd@gmail.com, telefoonnummer 06-42361073.