Afbeelding
SRO

Swim Experience: wat als iemand in een wak belandt?

Onderwijs

LEUSDEN Een perfect uitgevoerde dubbele salto binnenwaarts met een halve schroef, kan op de Olympische spelen met gemak een 8,0 opleveren. Om daar te komen, is veel training nodig. Maar wat te denken van een hele koude winter met ijs om heerlijk op te schaatsen, tot iemand in een wak glijdt. Wat iemand dan moet doen, is ook te leren.

Donderdag 7 oktober sprongen daarom 55 basisschoolleerlingen van groep 8 het water in. Zij gingen aan de slag met de thema’s ‘winter’ en ‘schoonspringen’. Voor hen is de ‘AFAS Swim Experience’ weer begonnen. Vrijwel alle basisscholen uit Leusden en Achterveld doen ook dit vijfde seizoen mee.

Gaandeweg het schooljaar staan voor de groepen 5 tot en met 8 waterthema’s als survival, waterpolo, reddingszwemmen, snorkelen en schoonspringen op het programma. Afgewisseld met seizoenthema’s zoals ‘winter’, waarin kinderen leren wat ze moeten doen als ze plots in een wak belanden of tussen de ijsschotsen terecht komen. Of het thema ‘zomer’ waar kinderen nabootsen dat ze in open water gaan zwemmen en met een bootje een groot meer op gaan. Ze krijgen ook theorie bij het thema: stromingen in zee en wat te doem als iemand in een zogenaamde ‘mui’ komt.

Zwembad Octopus vindt de eerste les altijd een geweldig moment. En zeker nu door corona de Swim Experience voor een lange tijd maar heel beperkt kon doorgaan. Martijn Delahaye, directeur marketing en communicatie bij AFAS en Gerard Onink, bedrijfsleider van SRO zwembad Octopus, gaven daarom samen het startsein voor het vijfde seizoen van de Swim Experience.