John van Gulik zoekt het doel van Aristos en ruimte in de verdediging. Twee tellen later draait hij het cruciale handbalduel op slot door 27-24 te scoren.
John van Gulik zoekt het doel van Aristos en ruimte in de verdediging. Twee tellen later draait hij het cruciale handbalduel op slot door 27-24 te scoren. Ronald Kersten

Belangrijke winst voor handballers YourLease/Eemland

Overig

HV Eemland ontstond medio vorig jaar. Het gaat om de samenvoeging van de herenafdelingen van LHV uit Leusden en BDC uit Soest. ‘Eemland’ is de prestatief ingestelde kroon op beide regionale clubs, die verder geheel zelfstandig door het leven blijven gaan. 

SAMENWERKING Zo’n samenwerkingsverband is niet nieuw in de handbalwereld. Met name de herenafdelingen staan, door gebrek aan aanwas van onderaf, al jaren onder druk. BDC uit Soest speelt al sinds mensenheugenis mee in de subtop van de vaderlandse competitie (vooral eerste en tweede divisie). 

Om die ambitie ook de komende jaren te kunnen blijven koesteren, zocht de club uit Soest een aantal jaren geleden samenwerking met het Amersfoortse Fidelitas. Omdat Fidelitas er voor koos die samenw..