Moniek Beerends (rechts) en Ilona van der Linden vormen het team van OrthoCare Leusden.
Moniek Beerends (rechts) en Ilona van der Linden vormen het team van OrthoCare Leusden. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

OrthoCare Leusden is persoonlijk

Zakelijk

LEUSDEN Het is de eerste volledig zelfstandige orthodontiepraktijk in Leusden. OrthoCare Leusden biedt sinds deze week in de Hamershof orthodontische behandelingen van het hoogste niveau met persoonlijke aandacht.

Arnoud J Spaaij

Alles glanst en glimt je tegemoet in de nagelnieuwe praktijk van Dr. Moniek Beerends. Met OrthoCare Leusden vestigde ze zich dan ook in een grondig verbouwd pand in de Hamershof. Ze nam er de afgelopen maanden heel wat professionals voor in de hand met een prachtig resultaat. De orthodontiepraktijk is van alle gemakken voorzien en heeft de meest moderne en specialistische apparatuur.

Bij OrthoCare Leusden staat onder andere een apparaat voor het maken van beelden van de kaakstand, om een overzicht van je tanden te maken en een driedimensionale scanner waardoor er niet meer gehapt hoeft te worden voor het maken van een afdruk van je gebit. Dat is voor heel wat mensen, en vooral kinderen, een vervelend moment maar met deze moderne machine dus niet meer nodig. „Dat is, vind ik, belangrijk in een behandeling. Het zorgt ervoor dat het zoveel plezieriger wordt om wat aan je gebit te laten doen”, aldus Moniek.

Ik stel ook vooraf de vraag ‘is het allemaal nodig?’ want de noodzaak van een behandeling is leidend

PERSOONLIJK Moniek is alles gelegen aan een prettige behandeling. „Na mijn opleidingen voor tandarts en orthodontie werkte ik tien jaar als orthodontist in verschillende praktijken. En zo groeiden ook mijn ideeën hoe ik graag uitstekende orthodontische behandelingen wil bieden. OrthoCare betekent zorg tijdens de orthodontische behandeling. Daar is waar ik voor sta. Tijd voor de patiënt, kennis van de nieuwste technieken en een aandacht voor een goede mondhygiëne tijdens de behandeling.”

ONZICHTBAAR De redenen voor een behandeling kunnen verschillen. „Ik stel ook vooraf de vraag ‘is het allemaal nodig?’ want de noodzaak van een behandeling is leidend. Het kan een functionele reden hebben om een beugel als behandeling in te zetten. Maar een reden kan ook alleen esthetisch zijn. Dan is, vooral bij volwassenen, een lang gekoesterde wens vaak de grondslag. Een onzichtbare beugel is dan wellicht een prachtige oplossing. Zoiets komt bij het eerste gesprek al aan de orde. We werken als dat nodig is samen met je tandarts. De kosten zijn afhankelijk van het type behandeling en worden voorafgaand besproken.”

Een goede mondhygiëne tijdens de beugelbehandeling is heel belangrijk. Een mondhygiëniste kan tijdens een beugelbehandeling veel  betekenen in het voorkomen van ontkalkingen en gaatjes en wordt voor kinderen vergoed.

TEAM De kleinschalige praktijk heeft op dit moment twee gezichten. „Orthodontie is teamwork. Samen met Ilona van der Linden, die inmiddels ook dertien jaar ervaring heeft als orthodontie-assistente, staan ik klaar.” Moniek en Ilona hebben er echt zin in om aan de slag te gaan. „Ik vind het heel fijn om hier te starten want ik doe waar ik goed in ben”, zegt Moniek.

OrthoCare Leusden
De Smidse 4
3831 NT Leusden
Tel. 033-3038200
www.orthocareleusden.nl